Home / Njoftime dhe Aktivitete / Shqipëria RinOn: Sesioni informues“Karta Rinore Evropiane në Shqipëri”

Shqipëria RinOn: Sesioni informues“Karta Rinore Evropiane në Shqipëri”

Ditën e mërkurë, datë 6 Dhjetor 2017,  me rastin e Javës së Rinisë u zhvillua sesioni informues me temë “Karta Rinore Evropiane në Shqipëri” pranë SHLUJ “Universiteti Marin Barleti”.  Ky aktivitet u zhvillua në kuadër të Programit “Shqipëria RinOn” të organizuar  nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe Shërbimit Kombëtar Rinor dhe në bashkëpunim me Qendrën Youth Act.

I ftuar special në këtë aktiviteti ishte z. Manel Sanchez, Drejtor Ekzekutiv i European Youth Card Association me qendër në Bruksel.  Z. Sanchez informoj të rinjtë e pranishëm mbi mundësitë që ata kanë në 36 shtete të Evropës duke u pajisur me Kartën Rinore Evropiane dhe ndau me ta shembuj konkret mbi praktikat më të mira në vende të ndryshme të Evropës.

Znj. Lorena Haxhiu, Drejtore e Shërbimit Kombëtar Rinor prezantoj për të rinjtë aktivitetet e organizuara për javën e rinisë.

Drejtoresha e Qendrës Youth Act Jonida Lamaj,  ftoj të rinjtë të bëhen pjesë e aktiviteteve dhe mundësive që ofron Karta Rinore Evropiane.