Home / Kurse dhe Trajnime / Zbuloni Mundësitë e Rinisë në Rusi!

Zbuloni Mundësitë e Rinisë në Rusi!

Vizitë studimore

Datat: 25 Shkurt – 4 Mars 2018 | Moskë, Federata Ruse

Jeni të interesuar të punoni me rininë ruse? Dëshironi të udhëtoni në Rusi dhe të mësoni rreth mundësive të të rinjve atje? Dëshironi të dini më shumë rreth karrierës dhe financimit të projekteve rinore me organizatat ruse? – bëhu pjesë!

Ne ftojmë punëtorët e rinj të vizitojnë Moskën për të zbuluar mundësitë e të rinjve në Rusi!

UCG  po organizon një aktivitet në ndërtimit të partneritetit për punëtorët e rinisë të cilët janë të interesuar të mësojnë më shumë për mundësitë e karrierës në Rusi, partneritet me organizatat ruse dhe në përgjithësi – puna rinore në Rusi.

Pavarësisht nga një situatë e vështirë politike, Rusia është një vend evropian (gjeografikisht) me të rinjtë aktivë që ka shumë gjëra të përbashkëta me pjesën tjetër të të rinjve evropianë. Në të njëjtën kohë, rinia ruse është paksa e izoluar nga të rinjtë evropian dhe puna rinore evropiane dhe ka mundësi të kufizuara për bashkëpunim. Ne ftojmë punonjës të rinj që mund të jenë të interesuar të punojnë me rininë ruse dhe organizatat rinore ruse për t’u bashkuar me aktivitetin e ndërtimit të partneritetit ku do të takoheni me përfaqësues të organizatave rinore ruse, do të takoni të rinjtë rusë dhe do të mësoni rreth punës rinore në Rusi.

 

Çfarë do të përfshijë programi?

Prezantim i përgjithshëm rreth punës rinore në Rusi – një trajner do të ndajë me ju informacione të përgjithshme rreth gjendjes së punës së rinisë në Rusi. Takimi i punëtorëve të rinj nga Rusia – do të takoni punonjës të rinjë nga organizatat ruse të të rinjve të cilët janë të hapur për bashkëpunim. Mësoni rreth mundësive të karrierës në Rusi – Moska është një nga destinacionet më atraktive për të huajt që punojnë. Kjo ka të bëjë edhe me punën e rinisë. Ne do të ndajmë me ju informacione për mundësitë e karrierës në Rusi në fushën e të rinjve (dhe jo vetëm!). Si dhe mundësitë për pjesëmarrje në projekte rinore (vullnetarizëm, praktika). Mësoni rreth mundësive për financim të projekteve me organizatat ruse – ka një numër organizatash që ofrojnë fonde për organizimin e projekteve në temat që lidhen me Rusinë. Ju do të mësoni rreth këtyre organizatave dhe mënyrat e aplikimit nga ato organizata.Vizita në organizatat rinore ruse – ju do të vizitoni organizatat ruse të të rinjve për të parë se si organizatat rinore funksionojnë në Rusi. Sezone  me kërkesë të pjesëmarrësve.

Ne do të donim që synimet e secilit pjesëmarrës brenda kësaj ngjarjeje të përmbusheshin. Për këtë arsye ne do t’i kërkojmë secilit pjesëmarrës të ndajnë pritjet e tyre për udhëtimin – cilat organizata do të dëshironin të vizitojnë, çfarë do të dëshironin të mësojnë etj. – dhe do të bëjmë çmos për të hartuar sezone që do t’i plotësojnë kërkesat e pjesëmarrësve. Kursi do të fillojë të dielën dhe do të përfundojë të dielën javën e ardhshme. Ne e kuptojmë se shumica e pjesëmarrësve do të jenë në Moskë për herë të parë dhe për këtë arsye kemi përfshirë 2 ditë për turistët në Moskë. Sezonet do të jenë të hënë, martë, enjte, premte  dhe kjo do të thotë që ju do të keni të mërkurën dhe të shtunën ditë të lirë për të bërë disa aktivitete turistike në Moskë (ne do të sugjerojmë programin e turizmit për këto dy ditë, por natyrisht ju jeni të mirëpritur të ndiqni programin tuaj).

Faqja e internetit e organizatorëve – http://uconsulting.nl/courses/  
Kostot:

Tarifa për kursin është 490 euro. Tarifa mbulon: Transferimi në dhe nga aeroporti Akomodimi Ushqimi: në WED dhe SAT – vetëm mëngjes; ditë të tjera – mëngjes, drekë, darkë dhe 2 pushime kafe në ditë. Programi përveç kësaj, pjesëmarrësit duhet të mbulojnë shpenzimet e tyre të udhëtimit. Kontaktoni për pyetje: Valerija Kiseleva E-Mail: [email protected] Telefon: +31 30 879 50 55