Home / Kurse dhe Trajnime / Udhëtoni në 10 qytete të ndryshme të Evropës me të gjitha shpenzimet të paguara

Udhëtoni në 10 qytete të ndryshme të Evropës me të gjitha shpenzimet të paguara

Udhëtim në Evropë 5: Udhëtoni në 10 qytete të ndryshme të Evropës

Europe on Track është duke kërkuar të rinj frymëzues të cilët kanë dëshirë të bëhen pjesë e një experience ndryshe; udhëtim për 1 muaj në 10 qytete në Evropë që ofron workshope për Qëndrueshmërinë dhe Ndryshimin Klimatik.

Europe on Track është një projekt i AEGEE ( Forumi studentor evropian) drejtuar nga të rinj vullnetarë të cilët kanë qëllim rritjen e ndërgjegjësimit, për të krijuar një hapsirë për diskutim dhe të ndajë opinionet e të rinjve në Evropë mbi çështjet më të rëndësishme sociale.

Ambasadorët e programit, të ndarë në 3 grupe ( një kameraman, një fotograf dhe një intervistues për grup) do të udhëtojnë me tren rreth 20 shtete për një muaj për të ofruar trajnimet, intervistuar të rinjtë dhe organizuar eventet në bashkëpunim me 200 vullnetarë nga 30 shtete të Evropës.

Këtë edicion ata do të fokusohen tek Qëndrueshmëria dhe Ndryshimi Klimatik, dhe për këtë arsye na duhet ndihma juaj! Gjeni më shumë informacion këtu:

Përfitimet:

 • Ju do të udhëtoni në 10 qytete për 1 muaj me tren ofruar nga AEGEE;
 • Ju do të keni të mbuluar akomodimin dhe 3 vaktet gjatë udhëtimit.
 • Ju do të drejtoni workshopet dhe diskutimet në ndalesa të ndryshme (duke përfshirë këtu dhe konferencat) rreth Qëndrueshmërisë dhe Ndryshimit Klimatik;
 •  Do të mbështesni grupin e projektit me planin logjistik dhe do të zhvilloni përmbajtjen e diskutimeve;
 • Ju do të jeni personi që do të flasë për Udhëtimin në Evropë në media
 • Ju do të merrni biletë nga organizatorët në çdo ndalesë, AEGEE locale do të mundësoj ushqimin dhe  akomodimin.
 • Udhëtimi juaj nga shtëpia në Selanik dhe nga Krakova në vendin tuaj nuk do të rimbursohet.
 • Shpenzimet e rezervimit të biletave përgjatë udhëtimit do të mundësohen nga 22 Mars – 22 Prill

Pranueshmëria:

Mos u shqetësoni, për të aplikuar nuk është e domosdoshme të plotësoni të gjitha kriteret e më poshtme

JU:

 • Jeni nga 18-30 vjeç, deri në 22 Mars 2018
 • Jeni student ndërkombëtar aktiv
 • Organizatë ose organizatë jo-fitimprurëse që lidhet me Qëndrueshmërinë dhe Ndryshimin Klimatik
 • Ndjeni lidhje të forta me Evropën
 • Pëlqeni të flisni dhe punoni me njerëz të moshave dhe kulturave të ndryshme
 • Keni përvojë udhëtimi
 • Keni mendim ndërkombëtar
 • Jeni të përgjegjshëm dhe të besueshëm
 • Jeni rezistent ndaj stresit dhe lodhjes fizike
 • Pëlqeni të merrni iniciativa
 • Jeni mendje hapur
 • Keni experience në zhvillimin dhe shpërndarjen e prezantimeve të workshopeve
 • Jeni të mire në zgjidhjen e problemeve dhe të menduarit
 • Jeni të interesuar dhe njohës Qëndrueshmërisë dhe Ndryshimit Klimatik

3 Role të ndryshme:

 • Kameraman (Videobërës):
  • Të keni videokamerën tuaj
  • Aftësi filmimi dhe editimi
  • Të keni programin tuaj të editimit
  • Të keni bateri shtesë për videon tuaj
  • Të keni lap topintuaj në mënyrë që që të punoni gjatë udhëtimit
 • Fotograf
  • Të keni aparatin tuaj
  • Aftësi për të bërë foto dhe për t’i rregulluar ato
  • Të keni programin tuaj
  • Të keni bateri shtesë për aparatin
  • Të keni laptopin tuaj në mënyrë qëtë punoni gjatë udhëtimit
 • Bloger
  • Të keni regjistruesin tuaj (celular me hapsirë të mjaftueshme ose minitelefon që regjistron)
  • Eksperiencë të mëparshme në blog
  • Eksperiencë në bërjen e intervistave
  • Te njihni programin WordPress
  • Njohës i gjuhës angleze në nivel të lartë
  • Të keni laptopin tuaj në mënyrë që të shkruani gjatë udhëtimit

 

Afati i fundit për të aplikuar :  27 Nëntor 2017

Për më shumë informacion Klikoni këtu  ose kontaktoni: [email protected] ; www.facebook.com/europeontrack

APLIKO TANI!