Home / Kurse dhe Trajnime / Trajnim: EuroPeers, Vienë Austri

Trajnim: EuroPeers, Vienë Austri

 

Data : 24-28 Maj 2017

Vendi: Vienë, Austri

Pranohen 20 – 25 pjesëmarrës

Aftati i fundit për të aplikuar: 2 Prill 2017

Ky trajnim i dedikohet të rinjve të cilët kanë qenë pjesë e projekteve nga Erasmus + Rinia për Veprim. Trajnim pregatit pjesëmarrësit të ndajnë eksperiencat e tyre dhe të frymëzojnë të rinjtë e tjerë që të përfshihen në programet e mobilitetit Evropian.

Përshkrim i përgjithshëm

Keni kryer Shërbimin Vullnetar Evropian (EVS), keni marrë pjesë në ndonjë shkëmbim rinor ose ndonjë iniciativë rinore? Ndoshta ju mund të keni fituar eksperienca të shumta dhe keni marrë njohuri mbi Evropën nga prespektiva të tjera emocionuese.

Jeni të interesuar të qëndroni të përfshirë në këto eksperienca  dhe t’i  shkëmbeni ato me të tjerët? Nëse keni dëshirë t’i tregoni të rinjve të tjerë të cilët janë vullnetar fillestar rreth eksperiencave Evropiane dhe ti inkurajoni ata të provojnë të tilla eksperienca, jeni të ftuar të bashkoheni në këtë rrjet dhe të bëheni një EuroPeer!

EuroPeers janë të rinj të cilët janë bërë pjesë në projektet Rinia në Veprim ose në programet nga Erasmus +. Ata do ndajnë eksperiencat e tyre dhe do informojnë të rinjtë e tjerë (kolegëte tyre) rreth mobilitetit dhe mundësive që të rinjtë kanë për të tilla aktivitete në Evropë. Si një EuroPeer ju do të informoni dhe inkurajoni të rinjtë të bashkohen në këtë eksperiencë Evropiane.

Të jesh një EuroPeer nuk është një mundësi punësimi por sigurisht që mund të rris kompetencat dhe aftësitë e reja nga të cilat ju mund të përfitoni në të ardhmen. EuroPeers qëndron e lidhur me programet dhe mundësitë që Evropa i ofron të rinjve. Kjo mund të bëhet në mënyra të ndryshme dhe në varësi të strukturës së eventeve.

Gjatë këtij trajnim ndërkombëtar ju do të mësoni më shumë rreth disa mundësive Evropiane dhe si mënyrën si mund të organizoni lloje të ndryshme eventesh për të ndarë eksperiencën tuaj Evropiane me të rinjtë e tjerë.

Ju do të mësoni:

•  çfarë do të thotë EuroPeer;
•  më shumë rreth mobilitetit dhe mundësisë për pjesëmarrje në Evropë;
•  aftësi për menaxhimin e projekteve;
•  si të pregatisni dhe të ndiqni eventet EuroPeer për të motivuar të rinjtë që të bëhen pjesë  e programeve të mobilitetit;

Gjatë trajnimit ju do të prezantoni aktivitetin tuaj të pare EuroPeer i cili ju ka ka bërë ju pjesë të këtyre aktiviteteve.

Për të aplikuar për trajnimin ju duhet të vendosni emrin e organizatës që ju dërgon, në këtë rast Youth Act Albania.

Jeni kurioz?
Informacionin rreth projektit EuroPeer dhe eventet të cilat do të organizohen mund ti gjeni Këtu:

Rrjeti EuroPeers është themeluar nga Agjensia Kombëtare Gjermane për Erasmus+ Programi Rinia në Veprim . Struktura të ngjashme janë ndërtuar dhe në vende të tjera, që do të thotë EuroPeers është bërë një rrjet vërtet ndërkombëtar.

Shpenzimet

Ky projekt është i financuar nga Erasmus+ Programi Rinia në Veprim.

Të përzgjedhurit për këtë kurs, do të kenë të gjitha shpenzimet të mbuluara (akomodim në dhoma dyshe, udhërimin, vizën etj) nga NAs e cila është e përfshirë në këtë projekt – përvec tarifës së pjesëmarrjes e cila është e ndryshme nga shteti ne shtet.

Ju lutem kontaktoni me zyrën Erasmus+ në vendin tuaj për të mësuar më shumë rreth detajeve financiare dhe për mënyrën si duhet të rezervoni biletën tuaj të udhëtimit dhe për rimbursimin e shpenzimeve tuaja.

Aplikimi

Organizon:

NA Austria- Interkulturelles Zentrum – National Agency

Bashkë- organizator:

NA Germany Jugend für Europa – National Agency

Për të aplikuar: Shkarkoni Formularin e Aplikimit 

Kontaktoni për pyetje:

Elisabeth

E-Mail: [email protected]

Mësoni rreth pagesës së pjesëmarrjes dhe rregullave të tjera.