Home / Kurse dhe Trajnime / Thirrje për vullnetarët për FIFA World Cup 2018, në Rusi

Thirrje për vullnetarët për FIFA World Cup 2018, në Rusi

FIFA

Afati fundit 31 Korrik 2016

Regjistrimi për t’iu bashkuar Programit Volunteer FIFA World Cup tashmë është e hapur. Kjo është një mundësi që vjen një here në jetë për mijëra njerëz nga Rusia dhe e gjithë bota, për të qënë pjesmarrës në organizimin e e FIFA WORLD CUP 2018 dhe në FIFA Confederations Cup 2017  si edhe për të kontribuar në festivalin më të madh sportiv në botë.

Ka disa faza të programit, duke përfshirë rekrutimin, përzgjedhjen dhe trajnimin e vullnetarëve në të gjitha 11 qytetet pritëse, dhe në fund të organizimi I  punës së tyre gjatë eventit dhe vlerësimi për përpjekjet dhe përkushtimin e tyre. Në total, do të ketë rreth 5,500 vullnetarë të përfshirë në FIFA Confederations Cup 2017  dhe 15,000 në FIFA World Cup 2018.

Vullnetarët do të ofrojë mbështetje në fusha të tilla si Ceremonitë, Transportit, Media, Protokolli, Shërbimi i Gjuhës, dhe  shërbime të tjera.

Pranueshmëria:

 • Regjistrimi është i hapur për të gjithë, pavarësisht nga gjinia, përkatësia etnike dhe aftësia fizike;
 • Do të jetë një plus në qoftë se ju jeni të paktën në vitin e dytë të studimeve universitare / por personat që kanë një diplomë (Bachelor, apo master) janë të preferuar;
 • Kandidatët duhet të jenë mbi 18 vjeç,
 • Përvoja e mëparshme vullnetare do të jetë një avantazh shtesë;
 • Aftësi të mëdha komunikimi, përvoja paraprake e komunikimit ndër-kulturor;
 • Aftësi të mira të gjuhës angleze Një gjuhë e dytë e huaj (spanjisht, frëngjisht, gjermanisht, portugalisht, arabisht) është një avantazh I shtuar;
 • Të jene të aftë për të punuar dhe të kenë inciativen e marrjes në përgjegjësi punë shtesë;
 • Të jenë dinamikë, që jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme, të aftë në gjuhë të huaja, dhe me një gamë të gjerë të aftësive profesionale.

Vullnetarët do të pajisen me :

 • Uniformë unike për vullnetarë;
 • Ushqim gjatë aktivitetit;
 • Suvenire;
 • Akses falas në transportin publik;
 • Eksperiencë;
 • Miq të rinj;
 • Një shans për të marrë trajnim special në Rusi;Participant’s certificate.

Proçesi i Rregjistrimit:

 • Hapi I pari është regjistrimir. Duhen 30 min për të plotësuar formën. Bashkë me formën e rregjistrimit duhet të ngarkoni ID tuaj dhe një foto dixhitale;
 • Pastaj procesi i përzgjedhjes së vullnetarëve të ardhshëm do të fillojë. Para së gjithash, skuadra e “Russia 2018 Local Organising Committee (LOC)” do të kontrollojë informacionin e dhënë nga kandidatët dhe do të vendosë nëse kandidatët e plotësojnë kriterin e moshës;
 • Atëherë kandidatë do të ftohen për të marrë pjesë në testet në internet (për të marrë më shumë informacion në lidhje me aftësitë tuaja analitike, cilësi personale dhe aftësitë në anglishten tuaj). Pas kësaj, kandidatët e suksesshëm (ata që kaluar testet) do të vazhdojë më tej në intervistë në qendrën përkatëse vullnetare. Intervistat do të organizohen ose ballë për ballë ose nëpërmjet Skype – për kandidatët jashtë Rusisë;Të gjithë vullnetarët candidate për  FIFA Confederations Cup 2017  do të informohet për rezultatet e përzgjedhjes jo më vonë se shkurt 2017, dhe kandidatët vullnetare për 2018 FIFA World Cup ™ jo më vonë se shkurt 2018;
 • Kandidatët që kanë kaluar me sukses procesin e përzgjedhjes do të ftohen në fazën e ardhshme: trajnim. Sesionet e trajnimit do të organizohen në 15 qendrat vullnetare të  Kupës së Botës 2018. Të gjithë vullnetarët e ardhshme do të caktohen në një nga këto qendrat dhe do të vendosen  në një grup  trajnimi. Detajet në lidhje me seancat e trajnimit do të dërgohet në vullnetarëve të ardhmen përmes emailit; Pas përfundimit me sukses të t gjitha seancat e trajnimit, pjesëmarrësit do të akreditohen për Kupën e Botës 2018 si vullnetarë.

Pas përfundimit me sukses të të gjitha seancave  të  trajnimit, pjesëmarrësit do të akreditohen për Kupën e Botës 2018 si vullnetarë.