Home / Kurse dhe Trajnime / Shkollë Verore në Bruksel

Shkollë Verore në Bruksel

Shkollë Verore “Inovacioni Demokratik në Evropë dhe në Bashkimin Evropian”

Afati i fundit për të aplikuar: 1 Prill 2017

E hapur për: Studentë në Master dhe Doktoraturë nga e gjithë Bota.

Datat: 21 – 25 Gusht 2017

Vendi:  Bruksel, Belgjikë

Përshkrimi

Shkolla verore mbi inovacionin demokratik trajton këtë problem dhe kërkon të pajis studentët me njohuri të plota rreth risive demokratike. Ky kurs do të diskutojë deri në detaj efektet e tyre në komunitet, në strukturë, në sistem, në politikë dhe pjesëmarrjen qytetare. Qëllimi i kësaj shkolle verore është të identifikojë dhe vlerësojë përfitimet, disavantazhet, funksionimin dhe sfidat e inovcionit demokratik në demokracinë përfaqësuese bashkëkohore. Për të arritur këto objektiva, shkolla verore do të kombinojë një koleksion të gjerë të qasjeve teorike ( të vëna në dispozicion të studentëve në paketën e kursit) me prespektiva metodologjike dhe empirike në cdo kurs. Seancat janë ndarë në 5 ditë mësimdhenie të cilat alternohen midis 3 llojeve kryesore të inovacionit: demokracia direkte, orientimi dialogut, dhe miks. Studentët do të inkurajohen të marrin pjesë në mënyrë aktive në një seri ushtrimesh të aplikuara të cilat do të zbulojnë  kompleksitetin e inovacionit demokratik. Lektorët janë studiues me përvojë në fushën e përfaqësimit politik dhe inovacionit demokratik .

Kostot

Tarifa e regjistrimit është 50 Euro dhe përfshinë akomodimin, ushqimin, kafet, dhe të gjitha aktivitetet në Bruksel nga E hënë (21 Gusht) deri të premten (25 Gusht)

Si të aplikoj?

Aplikuesit duhet të dërgojnë një letër motivimi dhe CV e tyre në adresën: [email protected]  jo më vonë se data 1 Prill 2017.

Për më shumë informacion lexoni  thirrjen zyrtare