Home / Kurse dhe Trajnime / Shkëmbim Rinor “ Paqja Globale” në Nepal

Shkëmbim Rinor “ Paqja Globale” në Nepal

 

Afati i fundit për të aplikuar: 5 Prill 2017

Vendi: Kathmandu, Nepal

Periudha:  19- 28 Prill  2017

Fondacioni i Paqes Globale në Nepal, kërkon  pjesëmarrës për “ Shkëmbimin Rinor Paqja Globale 2017” me temë “ Rinia për Ndryshim” e cila është planifikuar të mbahet në Nepal nga data 19 – 28 Prill 2017. Shkëmbimi Rinor Paqja Globale është një iniciativë e Fondacionit Global të Paqes në Nepal në bashkëpunim me Akademinë Liderët e Rinj Global dhe përmban programe të ndryshme nga një conference ndërkombëtare në një udhëtim të gjatë në Himalajen e largët. Të rinj energjik dhe entuziastë nga e gjithë bota dhe mbi 18 vjec mund të aplikojnë për këtë shkëmbim.

Përfitimet:

Shkëmbimi Rinor i Paqes Globale bën bashkë në Nepal të rinjtë e zgjuar dhe energjik nga e gjithë bota që kanë vendosmërinë për të qënë ndryshimi që duan të shikojnë në botë duke mësuar nga nivelet e ndryshme.

Kjo është një konferencë ndërkombëtare e cila ka për qëllim diskutimin dhe promovimin e paqes globale duke mbledhur idetë e të rinjve nga e gjithë bota për të ndihmuar në rregullimin e problemeve të cilat kërcënojnë momentalisht paqen globale.

Pas kësaj pjesëmarrësit do të vendosen në një kamp shërbimi në Dhading;  një zonë jashtë Kathmandus e cila është goditur rëndë në vitin 2015 nga një tërmet në Nepal, për të studiuar dhe angazhuar në aktivitetet e rindërtimit atje. Pasi të kalojnë një natë atje pjesëmarrësit do të përshkojnë rrugën e famshme “Poon Hill” për të shijuar aktivitetet aventureske si rafting etj.

 

Programi:

  1. Ekspeditë Kulturore : Vendet e trashëgimisë së UNESCO dhe Manastiri Budist.
  2. Eskursion Aventure: Ghorepani – Poonhill – Kalimi i Ghandruk në Zonë të Ruajtur
  3. Aktivitete Ujore: Rafting në lumin Trishuli dhe xhiro me varkë në liqenin Fewa të Luginës
  4. Projekti i Shërbimit Rinor: Ndërveprimi me Komunitetin e prekur nga tërmeti në Dhading.
  5. Kamp: Shkëmbimi Kulturor
  6. Eksplorimi dhe Shijimi i Natyrës: Nagarkot dhe Poon Hill, Davis Fall, K.I. Singh Bridge, shpella natyrore dhe shumë më tepër.

 Pranueshmëria

Të gjithë pjesëmarrësit mbi 18 vjec nga e gjithë bota mund të aplikojnë për t’u bërë pjesë e këtij shkëmbimi rinor.

Aplikimi:

Apliko këtu

 

 

Për më shumë detaje rreth tarifës së pagesës klikoni këtu 

Pyetje:

Nëse keni ndonjë pyetje ju mund të kontaktoni me anë të email në këto adresa: [email protected]; [email protected]   ose [email protected]