Home / Kurse dhe Trajnime / Qendra Youth Act zhvilloi aktivitetin me temë: “Sipërmarrje dhe Inovacion”

Qendra Youth Act zhvilloi aktivitetin me temë: “Sipërmarrje dhe Inovacion”

Qendra Youth Act iu bashkua aktiviteteve në National Activism Day duke realizuar aktivitetin me temë Sipermarrja dhe Inovacioni në ambjentet e Universitetit “Marin Barleti”. Ky aktivitet u realizua në kuadër të projektit projektit “Fuqizimi i të rinjve nëpërmjet Mobilitetit dhe Kartës Rinore Evropiane“, i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe mbështetet nga Partners Albania for Change and Development.

Pjesëmarrës në këtë aktivitet u bënë nxënës të 5 shkollave të mesme të Tiranës dhe aktiviteti kishte si qëllim:

  • – Informimin e të rinjve me konceptin e startup-eve, inovacionit dhe sipërmarrjes;
  • – Identifikimin e karakteristikave e një “sipërmarrësi”;
  • – Nxitjen e shpirtit sipërmarrës tek të rinjtë;
  • – Brainstorming për të punuar mbi një ide biznesi;
  • – Punë në grupe me modelin e biznesit Canvas.

Nxënësit përfituan disa koncepte si si mund të hartohet një Plan Biznesi dhe si mund të Promovohet një Biznes.