Home / Kurse dhe Trajnime / Job Hunting DIY – Aftësitë e komunikimit dhe punësimit.

Job Hunting DIY – Aftësitë e komunikimit dhe punësimit.

14650596_667162450100397_2023102194300326494_n

Trajnim 05-10 dhjetor 2016 | Hollókő, Hungary

Afati i fundit i aplikimit: 15 Tetor 2016

Data e përzgjedhjes: 20 Tetor 2016

 

Ky kurs është i hapur për 26 pjesëmarrës nga vende të ndryshme.

Organizon:  Egyesek Youth Association (organizatë në Hungari)

Bashkë- organizues: Mladiinfo CR

 

Kostot:

320 € për personat të cilët janë të punësuar

290 € për studentët

Kosto përfshin:

  • Akomodim në fshatin Hollókő ( pjesë e trashëgimisë botërore të UNESCO)
  • Ushqim sipas nevojave tuaja dietike
  • Pajisje me cilësi të lartë
  • Materialet e nevojshme për trajnimi
  • Ekspertët

Nuk përfshihen kostot e udhetimit , vizës dhe siguracionit.

 

A është e vështirë të përputhen pikat e forta me interesat tuaja?

Job Hunting DIY është një trajnim i bazuar në aftësitë që pajis punonjësit e rinj me mjetet e komunikimit dhe punësimit, për të rritur aftësitë e të rinjve që të angazhohen me tregun e punës në mënyrë të vetëdijshme.

Ky kurs është për të rinjtë të cilët luajnë një rol kyç në komunitetin e tyre:

p.sh. persona të cilët punojnë me ceshtjet rinore, edukatorët, trajnerët, mentorët, anëtarët dhe udhëheqësit e ekipeve të projekteve, organizata, komunitete, persona të cilët  punojnë me grupe dhe ekipe nga prejardhje të ndryshme.

Job Hunting DIY  konsiston në 6 ditë ,  programi përbëhet nga 7 deri 9 orë në ditë me aktiviteteve dhe praktikë, është i përshtatur sipas nevojave të grupit. Ka seanca trajnimi të brendshme dhe të jashtme. Disa nga ushtrimet janë të shoqëruara me muzikë dhe lojra . Ato do të bëhen sipas parimeve të mësimit joformal, si të mësuarit duke bërë eksperimente aktive.

 

Çfarë aftësish mund të përmirësoni?

– Të dëgjuarit

– Gjuhën e trupit dhe përdorimi i hapësirave trupore

– Identifikimin e mendimeve, emocioneve dhe si te ecesh mbi to

– Krijimin dhe ruajtjen e lidhjes së komunikimit

– Praktikimin e stileve të ndryshme të komunikimit

– Formimin e mesazhit tuaj dhe pershtatjen e saj

– Komunikimin në një ekip

– Të përmirësojni sensin  e vetë-iniciativës tuaj dhe kreativitetit

– Leximin e reklamave të punës, të shkruani  CV dhe letër motivuese

– Krijimin e nje rrjeti/ kontakte

– Të vepruarit në një intervistë punë dhe shumë më tepër

 

Si rezultat i këtij kursi të mund të bëheni të aftë të:

– Të komunikoni në mënyrë më efikase me individë ose grupe, në një sërë situatash

– Të njihin stilin tuaj të komunikimit

– Të përshtateni me stilet e komunikimit të cilat janë të ndryshme nga tuajat

– Të përmirësni performancën  tuaj si një anëtar  grupi apo lider

– Të përshtasni pikat tuaj të forta me interesat tuaja

– Të kuptoni  nevojat e tregut të punës

– Të angazhoheni ne mënyrë të pavarur  me tregun e punës

– Të jeni në gjendje për të mbrojtur  njohuritë dhe aftësitë e fituara

 

Për më shumë informacion mund të klikoni në këtë link: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/job-hunting-diy-communication-and-employability-skills.6045/

 

Kontakt për pyetje:

Gergő Kiss

E-Mail: [email protected]

Cel: +36209546038

 

APLIKONI Këtu