Home / Kurse dhe Trajnime / Hapja zyrtare e Shkollës Rajonale “Politea”, Angazhimi i të rinjve në Ballkanin Perëndimor

Hapja zyrtare e Shkollës Rajonale “Politea”, Angazhimi i të rinjve në Ballkanin Perëndimor

 

Shkolla rajonale “Politea” ka hapur dyert e saj zyrtarisht për gjeneratën e liderave të rinj. Natasa Vuckovic, president e fondacionit Center for Democracy, Stanka Parac nga BNLD, Kerim Medjedovic nga LDA Niksic, Marko Mrdak zv. Negociator për Malin e Zi dhe Ilija Grgutovic Nën kryetar i Bashkisë së Danilovgrad kanë hapur edicionin e vitit 2019 në 1 Prill në Danilovgrad, Mal i Zi.

25 të rinj ­(7 prej tyre nga Shqipëria) nga vendet e Ballkanit perëndimor dhe Turqia, do të ndjekin për 5 ditë me rradhë leksion, workshop-e dhe aktivitete interactive mbi tema të ndryshme të lidhura me Bashkimin Europian. Aktivitetet do t’i japin mundësinë të rinjve të kuptojnë qasjen strategjike të reformave, krijimin e planit të veprimit, metodologjinë e planifikimit, implementimin dhe monitorimin. Lektorë dhe moderator, ekspertët nga rajoni janë pjesë përbërëse e programit që trajton aspekte të rendësishme të integrimit europian, si kapitujt e negociuar, të drejat themelore dhe të drejtat e njeriut, punësimin dhe kohezioni social, sfidat kryesore në procesin e reforës.

 

Shkolla Rajonale POLITEIA për të rinjtë organizohet në kuadër të projektit “Të rinjtë e Ballkanit për Europën” implementuar nga Fondacioni Center for Democracy, Rrjeti Europian ALDA, CRTA, Youth Act Albania dhe Sodem. Ky projekt financohet nga Bashkimi Europian dhe Balkan trust for Democracy, një projekt gjerman me fonde nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.