Home / Njoftime dhe Aktivitete / Udhëtim në Evropë 2016 – APLIKONI TANI!

Udhëtim në Evropë 2016 – APLIKONI TANI!

Lëvizja MJAFT! në bashkëpunim me Robert Bosch Foundation dhe Balkan Trust for Democracy hap konkursin për projektin “UDHËTIM NË EVROPË ” për studentët shqiptarë  në vitin e tyre të fundit akademik.

Synimi i këtij projekti është të mundësojë një udhëtim në Evropë për një grup prej studentëve më të mirë të  universiteteve shqiptare gjatë verës së vitit 2016. Studentët do të kenë mundësinë të udhëtojnë nëpër Evropë duke vizituar qytete evropiane dhe duke u njohur me kulturën dhe popujt e ndryshëm të Evropës, njëlloj siç veprojnë edhe kolegët e tyre që studiojnë në Universitete Evropiane.

Kriteret për përzgjedhjen e kandidatëve:

 • Kandidatët duhet të jenë qytetarë shqiptarë  nën moshën 25 vjeç
 • Kandidatët duhet të jenë studentë të regjistruar në vitin e fundit të studimeve universitare ose te jene duke përfunduar vitin e parafundit në një universitet shtetëror ose privat në Shqipëri.
 • Kandidatët të kenë njohuri të avancuara në gjuhën angleze    (avantazh perben dhe nje gjuhe tjeter si: frengjisht, gjermanisht, spanjisht, italisht etj.)

Nese perzgjidhet kandidati DUHET te shkruaj nje ese ne perfundim te udhetimit lidhur me nje teme te caktuar, per te cilen kandidati ka interes dhe lidhet drejtperdrejt me udhetimin ne fjale.

*** Dokumentacioni shoqërues: 

 • Formular Aplikimi – Këtë formular mundet ta merrni pranë  zyrave tona, ose mund ta shkarkoni nga faqja e internetit: euroudhetim.org, www.mjaft.org  dhe ta dorëzoni më pas sëbashku me gjithë dokumentacionin plotësues.
 • Vërtetim i lëshuar nga universiteti që vërteton që keni kaluar provimet dhe se jeni të regjistruar në vitin e fundit ose të parafundit akademik.
 • Vërtetim nga shkolla i listës së lëndëve të kryera shoqëruar me notat përkatëse.
 • Fotokopje e faqes së parë të pasaportës.
 • Një fotografi për pasaportë.
 • Fotokopje dokumenti përvetësimi të një gjuhaje të huaj (nese është e mundur)

*** Cfarë mbulon projekti: 

 • Biletë udhëtimi, trageti ose avioni, deri në Itali ose Slloveni dhe kthimi në Shqipëri
 • Bilete abone global pass e vlefshme per 22 dite me 10 dite udhetim ne te gjithe Bashkimin Europian
 • Akomodim “full board” ne Berlin data 25-28 Korrik
 • Rezevimet e trenit dhe kuota te tjera deri ne mberritjen ne Berlin date 25 Korrik.
 • Për një kuote të caktuar studentësh, të cilët do të marrin pjesë në post event në Bratislava, Sllovaki, do të mbulohen shpenzimet e akomodimit për dy netë dt 12 – 14 Gusht, 2016

*** Cfarë mbulon studenti: 

 1. Studentët duhet të marrin parasysh se gjatë udhëtimit duhet të kenë më vete rreth 500 euro, për të mbuluar shpenzimet e destinacioneve që ata kanë planifikuar.
 2. Këshillojmë të gjithë studentët të bëjnë një kartë studenti për t’u siguruar atyre ulje në hostele, transport, muzeume etj

Data e fundit e dorëzimit të të gjithë dokumentacionit të lartpërmendur është data 1 Korrik 2016. Aplikimet e pashoqëruara me të gjithë dokumentacionin përkatës nuk do të konsiderohen për këtë konkurs.

Ju lutemi dorëzoni aplikimin pranë zyrave të MJAFT , duke telefonuar/SMS më pare për ardhjen tuaj. Zyrat gjenden në:

Tiranë: Levizja MJAFT, Rr. Elbasanit, Pallat Gener 2, Ap 14, Tirane (Perballe Crazy Calvin).

Mob: 0684014800 ose 0697648269 , E-mail: [email protected]

Bashkangjitur do të gjeni formularin e aplikimit, si dhe udhëzimet për aplikim.

http://mjaft.org/map/wp-content/uploads/2016/06/formular_aplikimi-2016.doc  gjithashtu gjeni bashkangjitur udhëzuesin për aplikim http://mjaft.org/map/wp-content/uploads/2016/06/udhezime_per_aplikim-20161.doc

Për çdo informacion të mëtejshem ju lutemi shkruani tek [email protected], duke u prezantuar me emrin e plotë.