Home / Njoftime dhe Aktivitete / Thirrje për Aplikim : “Dialogu Kulturor i të Rinjve Kosovë – Shqipëri”

Thirrje për Aplikim : “Dialogu Kulturor i të Rinjve Kosovë – Shqipëri”

“Dialogu Kulturor i të Rinjve Kosovë – Shqipëri”

Shpenzimet e mbuluara

   DEADLINE : 14 Dhjetor 2023

Projekti “Dialogu Kulturor i të Rinjve Kosovë – Shqipëri” mbështetet nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, e Republikës së Kosovës, dhe implementohet nga OJQ “ACCESS” në partneritet me “Balkan Youth Activism”

•Ky Shkëmbim Kulturor zhvillohet nga data 20 deri më 23 Dhjetor 2023 në Kosovë.
•Vizita studimore kulturore në Kosovë do të jetë një eksperiencë 4-ditore për 30 të rinj nga Kosova dhe Shqipëria.
•Kjo vizitë ka për qëllim të rrisë njohuritë për vlerat kulturore dhe trashëgiminë tonë materiale dhe jo-materiale, si dhe të ndërtojë rrjetëzim dhe bashkëpunim në fushën e artit dhe kulturës.
1. Gjatë vizitës, do të vizitohen qytetet e Vushtrrisë, Prishtinës, Prizrenit, Pejës dhe Deçanit.
2. Ekspozita me rreth 30 fotografi të realizuara nga vetë të rinjtë, që do të paraqesin vlerat kulturore nga perspektiva e tyre.
3. Mbrëmja poetike do të sjellë interpretimin e poezive të shkruara nga të rinjtë.
Në këtë mbrëmje do të prezantohen 10 poezi , dhe 3 prej tyre do të shpërblehen për vlerën artistike.
4. Realizohet një video story nga të rinjtë, ku ata do të ndajnë përshtypjet e tyre dhe mundësitë për aktivitete të përbashkëta.
5. Në përfundim të kësaj vizite, do të përgatitet një libër i poezisë që do të përmbledhë të gjitha poezitë e interpretuara nga të rinjtë, së bashku me biografitë e tyre.
6. Ky libër do të shtypet dhe promovohet nga organizatat “ACCESS” dhe “BALKAN YOUTH ACTIVISM”.