Home / Njoftime dhe Aktivitete / Suedi, Youth Act bëhet zyrtarisht anëtare e EYCA-s me unanimitet votash

Suedi, Youth Act bëhet zyrtarisht anëtare e EYCA-s me unanimitet votash

Qendra Youth Act, ditën e shtunë, datë 13 qershor, firmosi zyrtarisht, pas një votimi unanim, Marrëveshjen e Licensimit të saj si anëtare në organizatën EYCA (European Youth Card Association).

Kjo marrëveshje u firmos, në ditën e fundit të punimeve 3-ditore të konferencës së XXXI-të të EYCA-s, mbajtur në Gotheborg të Suedisë. Me unanimitet votash u konfirmua zyrtarisht votimi me email I shkurtit 2015, dhe Shqipëria nëpërmjet Youth Act bëhet një anëtar i asociuar dhe zbatuesi i Kartës Rinore Evropiane. Para votimit të fundit për pranimin e Shqipërisë zyrtarisht në EYCA, përfaqësuesit e Youth Act bënë një prezantim të shkurtër të organizatës dhe projekteve aktuale të saj. Me pas President i EYCA-s, Jarkko Lehikoinen, dhe  dy përfaqësueset e qendrës Youth Act, Jonida Lamaj (drejtore ekzekutive)  dhe Sidita Gjipali (menaxhere projekti) për Youth Act bënë edhe nënshkrimin e marrëveshjes.

Gjatë ditës së fundit të Konferencës anëtarët e Eyca-s morën disa vendime, ku u votua për buxhetin e dhe planet strategjike të vitit të ardhshëm.