Home / Njoftime dhe Aktivitete / Qendra Youth Act merr pjesë në eventin e organizuar nga Parlamenti Europian

Qendra Youth Act merr pjesë në eventin e organizuar nga Parlamenti Europian

Një përfaqësuese nga Qendra Youth Act ka marrë pjesë në eventin e organizuar nga Parlamenti Europian në Bruksel për vendet e Ballkanit Perëndimor “Duke kapërcyer hendekun midis politikës rinore, pjesëmarrjes të të rinjve dhe parlamentarëve në Ballkanin Perëndimor”

Në këtë event 2 ditor ( 20 -21 Nëntor) me 60 pjesëmarrës nga Ballkani Perëndimor, Përfaqësues të organizatave rinore, Zyra e Bashkëpunimit Rajonal për të Rinjte (RYCO) dhe Parlamentarët e rinj të zgjedhur nga vendet e Ballkanit Perëndimor diskutuan se si mund të rritet pjesëmarrja dhe bashkëpunimi i të rinjve në rajon për te kapërcyer hendekun ekzistues.

Në diskutimet në Parlamentin Europian nga Ministrat të Parlamentit, u tha që vendet e Ballkanit Perëndimor kanë nevojë për Bashkimin Europian ashtu siç Bashkimi Europian ka nevojë për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Të punojmë sëbashku duke bashkuar të rinjtë dhe duke kapërcyer hendekun në Ballkan.