Home / Njoftime dhe Aktivitete / Njoftim! Programi Veror i Punësimit në SHBA

Njoftim! Programi Veror i Punësimit në SHBA

Studentë universiteti – jeni në kërkim të diçkaje interesante për të bërë këtë verë? A e keni marrë në konsideratë Programin Veror të Punësimit? Është një mundësi e shkëlqyer që studentët të kalojnë pushimet verore në SHBA. Vetëm sigurohuni që të ktheheni në Shqipëri për vitin e ri shkollor!

Aplikimi për programin veror të punësimit 2018 do të fillojë në 1 mars 2018. Në vitet e mëparshme, nxënësit shqiptarë kanë udhëtuar në qytete të ndryshme në të gjithë Shtetet e Bashkuara, ku ata përjetuan kulturën Amerikane me anë të Programit Veror të Punësimit. Ata nga ana tjetër ndanë kulturën dhe gjuhën e tyre me komunitetet pritëse dhe dhanë një përvojë reciprokisht të dobishme ndër-kulturore në këmbim.

Për të marrë pjesë në Programin Veror të vitit 2018 të Punësimit, aplikantët duhet të përmbushin kriteret e mëposhtme:

 • Ata duhet të jenë studentë me kohë të plotë në një universitet të akredituar së fundmi, të cilët kanë përfunduar të paktën një semestër të vitit të parë të universitetit.
 • Duhet të zotërojnë mirë gjuhën Angleze, dhe të kenë rezultate të mira shkollore.
 • Çdo student, duhet të jetë i aftë të demostrojë se ai/ajo do të kthehet në Shqipëri në përfundim të programit. Studentët e vitit të fundit, mund të aplikojnë, por ata mund të kenë më shumë vështirësi për të dhënë prova të lidhjeve të mjaftueshme me Shqipërinë. Për ata që kanë ndjekur më pak se një vit universitet, koha e studimeve, mund të mos konsiderohet një investim i konsiderueshëm në shkollim aq sa të krijojë lidhje me Shqipërinë.
 • Ata duhet të kenë një vend pune të konfirmuar në Shtetet e Bashkuara, në kohën e intervistës.

Studentët me kohë të pjesshme, me korespondencë, ashtu si edhe ata që ndjekin shkolla profesionale, ata që mësojnë në distancë, dhe shkolla të mesme për të rritur, nuk kualifikohen për Programin Veror të Punësimit.

Ne nuk mund të miratojmë vizat e Programin Veror të Punësimit për studentët që nuk marrin pjesë në një institucion plotësisht i akredituar. Studentët që ndjekin programet e akredituara brenda institucioneve të pa akredituar nuk do të pranohen. Ambasada nuk mund të miratojë çdo aplikim që nuk i plotësojnë kriteret e mësipërme.

Vetëm studentët nga institucionet e mëposhtme mund të marrin pjesë në këtë program:

 • Akademia e Filmit dhe Multimedias “Marubi”
 • Akademia e Forcave të Armatosura
 • Akademia Profesionale e Biznesit
 • Kolegji Profesional i Tiranës
 • Kolegji Profesional Privat, “Ivoclar Vivadent & Partners”
 • Kolegji Universitar “Bedër”
 • Kolegji Universitar “Instituti Kanadez i Teknologjisë”
 • Kolegji Universitar “LOGOS”
 • Kolegji Universitar “Luarasi”
 • Kolegji Universitar “Pavarësia Vlorë”
 • Kolegji Universitar “REALD”
 • Kolegji Universitar “WISDOM”
 • Shkolla e lartë universitare, jopublike, “Universiteti “Marin Barleti””
 • Shkolla e Larte “Nehemia”
 • Shkolla private e arsimit të lartë, “Universiteti Metropolitan Tirana”
 • Tirana Business University College
 • Universiteti Bujqësor i Tiranës
 • Universiteti Europian i Tiranës
 • Universiteti i Arteve
 • Universiteti i Elbasanit “Aleksandër Xhuvani”
 • Universiteti i Mjekësisë, Tiranë
 • Universiteti i Sporteve të Tiranës
 • Universiteti i Tiranës
 • Universiteti Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”
 • Universiteti Polis
 • Universiteti Politeknik i Tiranës
 • Universiteti Privat “Albanian University”
 • Universiteti “Aldent”
 • Universiteti “Aleksandër Moisiu”, Durrës
 • Universiteti “EPOKA”
 • Universiteti “Eqrem Çabej”, Gjirokastër
 • Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë
 • Universiteti “Ismail Qemali”, Vlorë
 • Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodër
 • Universiteti “Mesdhetar i Shqipërisë”

Nëse shkolla juaj nuk është e listuar këtu, ne nuk mund të miratojmë kërkesën tuaj për vizë SWT.

Ambasada do të vazhdojë të monitorojë zhvillimet në sistemin arsimor dhe të rishikojë këtë udhëzim si të nevojshme.

 

Për më shumë info vizitoni faqen: https://al.usembassy.gov/sq/education-culture-sq/study-usa-sq/