Home / Njoftime dhe Aktivitete / MOMENTS @ CreativeMornings Tirana

MOMENTS @ CreativeMornings Tirana

Tema e muajit shkurt për CreativeMornings është MOMENTS dhe është zgjedhur nga CM Montreal.

Eventi do të mbahet të premten datë 24 shkurt, ora 9:30 te Universiteti Metropolitan Tirana, pranë Qytetit Studenti.

Për këtë temë do të flasë Elton Koritari, themelues dhe administrator i EJAlbum, projekt manaxher dhe kurator në evente arti, kryesisht me bazë fotografinë, i cili punon prej shumë vitesh ne fushën e komunikimit duke përfaqësuar në Shqipëri disa brand ndër më të rëndësishmit në sektor.

Në gjithë këto vite, rastet e jetës më kanë afruar me fotografinë në çdo aspekt të saj. Kështu, kam pjekur bindjen që fotografitë thjesht në dukje lindin nga një akt kreativ i momentit i cili gjenerohet dhe konsumohet në çast. Fotografia, qoftë edhe vetëm për natyren e saj të çastësishme, kap një moment nga fluksi i kohës dhe ja dorëzon atë përjetësisë, pra më mirë se çdo formë e artit viziv arrin të kuptojë humbjen e sensit të kohës – një shenjë e dallueshme kjo e “modernitetit tone liquid”.

Stephen Hawkin thotë që njerëzimi po përjeton momentin më të rrezikshëm që nga koha e egzistencës së tij. Në Shqipëri rreziku është material mjaft i mirë barsaletash. Hawkin shton gjithashtu që asnjëherë si në këtë moment, njerëzimi nuk ka patur nevojë më së shumti që njerëzit të punojnë së bashku. Është e qartë se koordinatat e momentit e bëjnë të vështirë që kjo të ndodhë në nivel global, duke e bërë, në të kundërtën, të domozdoshëm në mikrokozmosin tonë të përditshëm.

Pa harruar asnjëherë që pikërisht kur papritur i dorëzohemi vetvetes që arrijmë të jetojmë momentet më të rëndësishme dhe të paharrueshme të jetës tonë!

Regjistro pjesmarjen tënde TANI

[contact-form-7 404 "Not Found"]