Home / Njoftime dhe Aktivitete / Kolegjet dhe Universitetet Amerikane që ofrojnë bursa për studentët ndërkombëtarë.

Kolegjet dhe Universitetet Amerikane që ofrojnë bursa për studentët ndërkombëtarë.

 

1.Universiteti Amerikan

Ky universitet ofron një numër të caktuar Bursash Merite për studentët ndërkombëtarë që kanë treguar rezultate të larta në testimet përkatëse.Bursat e Meritës  variojnë nga  $6,000 në $25,000 për një vit akademik.Më shumë detaje rreth afateve dhe aplikimit klikoni këtu: American University Scholarships

 

2.Kolegji Amherst.

Kolegji Amherst aktualisht ofron një program të ndihmës financiare që ofron asistencë për studentët ndërkombëtarë.Pasi ju jeni pranuar nga kolegji, ndihma juaj financiare është tashmë e vendosur.Kjo ndihmë financiare përkon me nevojat që ju keni deklaruar gjatë aplikimi tuaj dhe ndonjëherë quhet “paketa e ndihmës” sepse mund të përfshijë dy lloje të ndihmës; nëpërmjet (punësimit) dhe ndihmat dhuratë ( bursa dhe grante). Për më shumë informacion klikoni këtu: Amherst College Scholarships

 

3.Kolegji Berea

Kolegji Berea, është e vetmja shkollë në Shtetet e Bashkuara që ofron 100% financim për studentët ndërkombëtarë të regjistruar për vitin e parë të akademik. Ky kombinim i ndihmës financiare dhe bursave kompenson shpenzimet e shkollimit, dhomës, bordit dhe tarifat e tjera. Në vitet e mëvonshme, studentët e huaj mund të kursejnë deri në $  1000 në vit për të kontribuar për shpenzimet e tyre. Kolegji jep punë verore për studentët ndërkombëtarë në mënyrë që ata të përmbushur këtë detyrim.Klikoni për më shumë informacion: Berea College Scholarships

 

4.Universiteti Clark

Ky universitet ofron programin global të bursave, i cili është i hapur për studentët që aplikojnë për herë të parë, pra jo për studentë që duan të bejnë transferim të studimeve. Universiteti Clark mundëson një bursë prej jo më pak se $ 5,000 në vit ($ 20,000 për katër vjet,   për rinovimi varet nga përmbushja e standardeve akademike të studentit) dhe një  pagë të garantuar e tatueshme për një stazh deri në 2,500 $ . Informohuni më shumë në Clark University Scholarships

 

5.Universiteti Illinois Wesleyan

Bursat e Meritës ofrohen për studentët ndërkombëtarë të cilët aplikojnë duke dorëzuar dhe rezultatet e tyre në provimet si :TOEFL &SAT (ACT). Këto bursa përfshijnë nga $ 10,000 deri $ 25,000 në vit dhe janë të rinovueshme për deri në katër vjet.Përveç kësaj, universiteti ofron dhe Bursën Presidenciale për Studentën Ndërkombëtarë,bursë e cila mund të jepet çdo vit për studentët e kualifikuar ndërkombëtarë për deri në katër vjet studimi. Informohuni më shumë në: Illinois Wesleyan University Scholarships