Home / Njoftime dhe Aktivitete / Kinema Cineplexx më pranë jush

Kinema Cineplexx më pranë jush

1422390_681689048521719_663736259_n             11146178_1677087802511693_9143920034721879243_n

Të jesh i ri do të thotë të kesh shumë privilegje, e një ndër to është të përfitosh biletën e kinemasë më lirë se të gjithë dhe shumë thjesht.

Karta Rinore Evropiane në bashkëpunim me Kinema Cineplexx, ju jep mundësinë të përfitoni 3 herë në javë biletën me cmim të reduktuar vetëm sepse jeni anëtar të Kartës Rinore.

Cdo të Martë, të Mërkurë dhe të Enjte ju do të merrni biletën tuaj me këto cmime:

Filmi 2D, bileta kushton 500 lekë, anëtarët e Kartës Rinore e përfitojnë 400 lekë

Filmi 3D, bileta kushton 650 lekë, anëtarët e Kartës Rinore e përfitojnë 550 lekë.

Tani në kinema

14650685_1329325537091397_8634701016163171748_n

Nëse nuk jeni pajisur ende me Kartën Rinore, ju mund të aplikoni KETU 

Për më shumë informacion rreth Kinema Cineplexx klikoni këtu. http://www.cineplexx.al

Përjeto eksperiencën Evropiane 🙂

EYC-Tagline-Live Text-RGB_Left Align Pink

 

Kinemaja Cineplexx me sistemet më modern mundëson cilësi jashtzakonisht të lartë të zërit dhe imazhit si dhe teknologjinë 3D në kinemanë tonë në Tiranë.

Grupi Austriak i kinematografik „Cineplexx“ ka mbi katër dekada përvojë në botën e kinemasë. Constantin Film-Holding është themeluar në vitin 1951, në Austri si një kompani për shpërndarjen e filmave. Në fund të viteve 60 krijoi bazat për zhvillimin e industrisë së kinematografisë në Austri. Deri në 1990 Constantin Film-Holding kishte hapur mbi 25 kinema tradicional. Viti 1993 ishte një goditje për botën e kinematografisë Austriake si rezultat i futjes në treg të metodës se Multiplex në industrinë e kinemasë.

Kështu u krijua Cineplexx, pjesë e grupit Constantin-Film Holding duke reaguar ndaj këtyre ndryshimeve dhe duke krijuar rreth 20 kinema me mbi 157 ekrane. Pjesë e tyre janë dhe kinematë tradicionale me rreth 16 ekrane. Cineplexx International u krijua në 2009 kur kompania e zgjeroi rrjetin e kinemasë jashtë kufijëve të Austrisë.

Kinemaja e parë jashtë kufijve u hap në Bolzano, Tyrol i jugut në Itali. Më pas gjatë 2011 dhe 2012 u hap një numër shumë i madh i kinemave në Serbi, Mal i zi, Kroaci, Maqedoni dhe Slloveni. Në hapjen e madhe në qëndrën tregtar Delta City në Beograd më 8 dhjetor 2011 u shfaq një film i regjizorit Bojan Vuletic „Një guid praktike e Beogradit duke qarë dhe kënduar“ i cili është një film kulturor dhe zbavitës rreth jetës ne Beograd, kjo si pjesë e programit kulturor të Cineplexx-it. Vitin tjetër u hap kinemaja tjetër në zemër te Kragujevecit ku më 20 mars u shfaq filmi i parë në qëndrën e saj tregëtare Plaza. Më pas Zagrebi e mori kinemanë në zemër të saj duke hedhur themele për ekspansione të tjera në Kroaci. Ekspansioni tjetër i Cineplexx ishte në maj të 2013 ku u hapën pesë kinema multiplex në Slloveni. Më 12 dhjetor të 2013 Cineplexx bëri hapjen e saj të madhe në Shqipëri duke e çuar numrin e kinemave jashtë saj rreth 114 ekrane.

CINEPLEXX SOT.

Sot Cineplexx numëron rreth 38 qëndra multiplexx (me më shumë se 1 sallë) si dhe 6 kinema tradicionale në Austri, Serbi, Kroaci, Maqedoni, Slloveni, Itali dhe Shqipëri me rreth 288 salla dhe 64.000 vënde. Sipas rezultateve të 2013 Cineplexx ka të punësuar rreth 1100 punëtor me një xhiro me rreth 115 milion euro dhe duke mirëpritur rreth 10.5 milion vizitor.
Sipas të dhënave të 2013.