Home / Njoftime dhe Aktivitete / Java e Rinisë, 4 – 8 Dhjetor 2017 “Shqipëria RinON”

Java e Rinisë, 4 – 8 Dhjetor 2017 “Shqipëria RinON”

Java e Rinisë, 4 – 8 Dhjetor 2017

“Shqipëria RinON”

 

Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në bashëpunim me Shërbimin Kombëtar për Rininë, organizon në kuadër të Javës së Rinisë sesionin informues me temë: “Karta Rinore Evropiane në Shqipëri”.

Ky aktivitet do të zhvillohet ditën e Mërkurë, dt. 6 Dhjetor, ora 11.00, në Universitetin Marin Barleti, Auditori 18, Kampusi 1, pranë Digës së Liqenit Artificial.

Të ftuar special në këtë sesion informues janë: z. Manel Sanchez, Drejtor Ekzekutiv i European Youth Card Association me qendër ne Bruksel, dhe znj. Lorena Haxhiu, Drejtore e Shërbimit Kombëtar Rinor.

Në këtë takim do të diskutohet shkurtimisht lidhur me përfitimet që ofron Karta Rinore Evropiane për të gjithë kartëmbajtësit e rinj në Shqipëri dhe në Europë, si dhe cilat janë modelet më të suksesshme të përdorimit të Kartës në Europë si mjet i fuqizimit të të rinjve?

Ky aktivitet zhvillohet në kuadër të Programit “Shqipëria RinON”.

Agenda

11.00  –  11.10    Znj. Jonida Lamaj, Drejtor Ekzekutiv i Youth Act Center

Moderator. Prezantimi i të ftuarve dhe i temës.

11.10 – 11.20      Znj. Lorena Haxhiu, Drejtore e Shërbimit Kombëtar Rinor.

Prezantim i Programit “Shqipëria RinON”.

11.20 – 11.50      Z. Manel Sanchez, Drejtor Ekzekutiv i European Youth Card Association

Prezantim i modeleve më të suksesshme të përdorimit të Kartës në Europë.

11.50 – 12.00      Pyetje nga auditori

 

Të rinjtë e interesuar janë të ftuar të marrin pjesë në këtë takim!