Home / Njoftime dhe Aktivitete / Hapen aplikimet për Studime univeristare dhe pasuniversitare në Universitetin Amerikan të Selanikut

Hapen aplikimet për Studime univeristare dhe pasuniversitare në Universitetin Amerikan të Selanikut

ACT-SELANIK Hapen aplikimet për Studime univeristare dhe pasuniversitare në Universitetin Amerikan të Selanikut për vitin akademik 2019 – 2020

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë – SOROS dhe Universiteti Amerikan i Selanikut (ACT) ftojnë gjithë të interesuarit të aplikojnë për bursa të plota dhe të pjesshme për Studime Universitare (BA) 4–vjeçare në Universitetin Amerikan të Selanikut, dhe përStudime Pasuniversitare Master një vjecar, për vitin akademik 2019-2020.

Degët që ofrohen:

Në nivelin Bachelor:

 • Administrim Bisnes (BS) 
  (me specializim në Finance, Biznes Ndërkombëtar,  Menaxhim, Marketingose Hoteleri Turizëm)
 • Marrëdhënie Ndërkombëtare (BA)
 • Biznes dhe Informatikë (BS)
 • Shkenca Kompjuterike (BS)
 • Gjuhë Angleze (BA) 
  (me specializim në Gjuhësi dhe Letërsi, ose Komunikim & Media)
 • Psikologji

 

Në nivelin Pasuniversitar:

 • Master në Administrim Bisnesi (MBA)
 • Master ne Menaxhim Hoteleri Turizem (MS)

 

Kriteret: Kandidatët e interesuar në momentin e aplikimit duhet që:

Për Studime Universitare BA:

 • Të jenë nxënës në vitin e fundit të shkollës së mesme, ose ta kenë përfunduar atë;
 • Të kenë njohuri shumë të mira në gjuhën angleze, certifikuar minimumi në nivelin B2
 • Aplikantët duhet të kenë një notë mesatare të lartë.

Për Studime Pasuniversitare:

 • Të jenë nxënës në vitin e fundit të Universitetit, ose ta kenë përfunduar atë;

 

APLIKIMI

Ju duhet të aplikoni online në linkun: http://admissions.act.edu

Afati për Studime Universitare dhe Studime Master: 30 Mars 2019

Gjithashtu duhet të plotësoni edhe Formularin e Ndihmës Finaciare në linkun:
http://www.act.edu/admissions/apply-online/financial-aid-application

Dokumentacionin plotësues të Aplikimit duhet ta dorëzoni deri në afatin e treguar më sipër, pranë zyrave të Fondacionit Soros, në adresën:

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë (Soros),
Rr. Qemal Stafa, 120/2, Tiranë
Tel: +355-42-235856, 04 234223

E-mail: [email protected]

Ju mund të shkarkoni listën e dokumentacionit të kërkuar këtu.
ose të vini t’i tërhiqni pranë sekretarisë së Fondacionit SOROS ku do të merni më tepër informacion.