Home / Njoftime dhe Aktivitete / Dita Botërore e Shëndetit

Dita Botërore e Shëndetit

Karta Rinore Evropiane nëpërmejt Youth Act Albania u bë pjesë e aktivitetit në Parkun e Madh të Liqenit në Ditën Botërore të Shëndetit – 7 Prill.

Ky aktivitet i organizuar nga Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit dhe Organizata Botërore e Shëndetit kishte për synim sensibilizimin  e qytetarëve ndaj Diabetit.

Gjatë kësaj dite u zhvilluan aktivitete të ndryshme  si prsh: këndi i ushqimeve të shëndetshme, këshilla për fëmijët, analiza falas, një nga shefat e kuzhinës së “Masterchief” – Albania, Renato Mekolli që foli për ushqimin e shëndetshëm. Kryqi i Kuq me stendën e tij ku vullnetarët shpërndanë fletë palosje informuese për mirëushqyerjen dhe matën diabetin për frekuentuesit e Parkut të Madh të Liqenit

Gjithashtu edhe Spitali Amerikan i cili është një ndër mbështetësit e Kartës Rinore Evropiane ndihmoi me shërbime falas.

Falenderojmë APR për mundësinë e bashkëpunimit në evente të tilla.

Së shpejti, Karta Rinore Evropiane do bashkohet edhe në nisma të tjera.