Home / Njoftime dhe Aktivitete / Bursa për studentët në Republikën Çeke

Bursa për studentët në Republikën Çeke

Hapet Thirrja për Aplikime për Bursa për studentët në Universitetein Masaryk në Republikën Çeke

Në kuadër të programit Erasmus+ është hapur thirrja për aplikime për bursa për mobilitete për studentët e Universitetit të Tiranës në Universitetin Masaryk në Republikën Çeke.

Llojet e mobilitetit përfshijnë:

– Shkëmbimin e studentëve për studime

Kohëzagjatja e bursave:

– Master (5 muaj);

Fushat e studimit:

Për t’u njohur me katalogun e programeve të studimit të ofruara nga Universiteti Masaryk klikoni në adresën: http://cic.muni.cz/en/left-incoming-mobility/incoming-student/courses-for-international-students

Bursat përfshijnë:

– Kompensimin mujor (800 EUR në muaj);

– Kostot e udhëtimit (në varësi të distancës midis universitetit pritës dhe atij të origjinës)

Për të përcaktuar distancën ju lutem referohuni:http://ec.europa.eu/programm…/erasmus-plus/…/distance_en.htm

Studentët që përfitojnë nga mobiliteti Erasmus+ nuk do të paguajnë asnjë tarifë për shkollim në universitetin pritës. Studentët do të vazhdojnë të

paguajë shkollimin e tyre dhe/ose tarifat e regjistrimit në universitetin e tyre të origjinës.

Procedura e Aplikimit dhe Dokumentat e nevojshme për aplikim:

Gjithë aplikimi është online.

Hapat për plotësimin e formularit janë si më poshtë:

Hapi 1 i aplikimit:

* Klikoni në linkun e formularit të aplikimit:https://isois.ois.muni.cz/public/application-incoming

* Tek fusha “ Cycle” zgjidhni opsionin “Erasmus+ (outside Europe)

* Fushën “Level of study/cooperation” zgjidhni llojin e mobilitetit që do të aplikoni “Master”

* Në fushen “Country: zgjidhni opsionin “Albania”

* Në fushën e “Partner Institution” do të zgjidhni “University of Tirana”

* Ne fushën e fundit “Agreement through ëhich to aplly” do të zgjidhni të vetmën mundësi që shfaqet, “University of Tirana (2015-17)” duke e klikuar atë

* Pas kësaj klikoni në butonin “Create new application”.

Hapi 2: Plotësoni formularin me të dhenat tuaja dhe ngarkoni të gjithë dokumentacionin e nevojshëm.

Dokumentat e nevojshme për aplikim:

– Foto personale në përmasat e pasaportës;

– Letër motivimi (në gjuhën angleze);

– Kopje e pasaportës;

– Listë notash;

– CV;

– Çertifikata e gjuhës së huaj*

* Mbi çertifikatën e gjuhës së huaj: Niveli minimal i kërkuar për njohjen e gjuhës angleze nga aplikantët është B2. Çertifikatat e njohura prej tyre mund t’i gjeni këtu: http://bit.ly/1ljbOvR

Afati për aplikim: 15 Tetor 2016

Për më shumë informacion mbi bursat mund të na kontaktoni në Zyrën për Marrëdhëniet me Jashtë në adresën: [email protected]

Universiteti i Tiranës ju uron suksese në aplikimin tuaj!