Home / Njoftime dhe Aktivitete / Bursa e vetme në botë mbi ‘bëmat e mira’ mbështetur nga të rinjtë dhe liderët në edukim.

Bursa e vetme në botë mbi ‘bëmat e mira’ mbështetur nga të rinjtë dhe liderët në edukim.

scholarship-fanposts-800x800-en-c.1463135609

Programi i Bursave” Uniplaces” ka hapur thirrjen për studentët të cilët duan të përfitojnë një semester jashtë vendit.

Aplikimet janë të hapura deri më 3 Korrik.

Organizatat në nivel ndërkombëtar në sektorët e Rinisë dhe të Arsimit janë duke mbështetur Uniplaces në edicionin e 3-të bursave botërore.

Bursat “Uniplaces”  përfshihen në të vetmin  program  global ndërkombëtarë  e cila mbështet  të rinjtë dhe mobilitetin e studentëve duke sponsorizuar  akomodimin e tyre.

Në vitin 2015, ky program financoi  15 studentë për të shkuar për studim në vendet si: Singapori, New York dhe Sidney. Edicioni i mëparshëm i bursës ka patur mbi 9000 pjesëmarrës, nga më shumë se 900 qytete.

Një Bursë Unike

Bursa “Uniplaces”  është unike nga lloji i saj. Nuk është e bazuar në origjinën etnike, rezultatet akademike apo  aftësitë sportive të studentit. Nga edicionin e tij i parë, Bursat Uniplaces u fituan nga  studentë me sjellje të dalluar. Për më tepër, në vend të një çmim monetar, apo të pagesave të tarifatve të shkollimit, fituesit e bursës Uniplaces do të kenë të paguar akomodimin për një semester.

Studentë nga vende të ndryshme të botës mund të aplikojnë për bursë për të mbuluar sadopak kostot e  universitetit. Për të fituar këtë bursë, aplikantët duhet të shikojnë detajet e tjera në adresën http://scholarship.uniplaces.com dhe të përgatisin një përshkrim  të vetes  mbi aktivitetet që kanë realizuar dhe që kanë patur një impact pozitiv në shoqëri.Më saktë çfarë të mire kanë bërë për veten dhe të tjerët.

Paneli I juries do të jetë i përbërë nga anëtarë të Rrjetit të Studentëve Erasmus,Shoqata e Kartës Rinore Evropiane (EYCA), The Class 2020 dhe UNICA, të cilët do të përzgjedhin 15 aplikimet më origjinale dhe autentike.

Fituesi i Bursave në vitin 2015,  Radoslaw Czekan komentoi: “Kjo ishte një mundësi për të jetuar ëndrrat e mia. Kjo ishte një experience  e jashtëzakonshme mbi studimet e mia në Lisbonë dhe më ndihmoi për të qënë më i përqëndruar në pasionet e mia si edhe në atë të udhëtimit. Ishte Mbresëlënëse!”

Një tjetër përfituese e këtij program, Mia Santic tha: “Kjo bursë bëri jetën time 10 herë më të mirë.”

Themeluesi I Uniplaces Ben Grech shpjegon : “Çdo element i kësaj fushate është projektuar për të ndihmuar jo vetëm ata që fitojnë bursa, por mijëra njerëz në të gjithë globin.

Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të nxitur  akte mirësie  dhe për të identifikuar në reduktimin e atyre të rinjve të cilët janë duke bërë gjëra të mëdha pa pritur ndonjë shpërblim për to. “

Aplikimet mund të dorëzohen në http://scholarship.uniplaces.com  deri në fund të Muajit Qershor.

Çdokush mund të krijojë një llogari  në faqen e internetit për të marrë pjesë, ose për të votuar  për përvojat e tyre të preferuara.

15 fituesit e bursës do të shpallet sapo të mbyllet aplikimi.