Home / Njoftime dhe Aktivitete / 30 Fakte që do t’iu habisin por janë të vërteta!

30 Fakte që do t’iu habisin por janë të vërteta!

 

ROwiC18h

 1. Arabia Saudite importon gamile nga Australia.
 2. Shteti më afër Afrikës quhet Mane.
 3. Kur bënë një transplant veshke, zakonisht doktorët nuk e heqin veshkën që nuk punon nga trupi, ata vendosin veshkën e trete në pelvis.
 4. Mamuthet ekzistonin kur Piramidat e Egjiptit ishin duke u ndërtuar.
 5. Që nga koha kur u zbulua si planet e deri kur i’u hoq statusi si planet, Pluto kishte bërë një rrotullim të plotë rreth Diellit.
 6. Vizat ndarëse të korsive të autostradës nëB.A janë 3.048 metra larg njera-tjetrës (10 feet).
 7. Nëse do të rreshtonim të 8-të planetet ngjitur njeri me tjetrin, ata do të kishin hapësirë të mjaftueshme të futeshin midis Hënës dhe Tokës.
 8. Nëse do të merrje të gjitha molekulat e ujit që ndodhen në një lugë gjelle dhe do t’i rreshtoje në një vijë te drejtë, vija do të ishte 30 bilion milje e gjatë!
 9. Nintendo u zbulua ne vitin 1889.
 10. Në Australi pas humbjes së një kryeministri dhe pas përpjekjeve për të zbuluar vendodhjen , ai nuk u gjend më.
 11. Kontinenti me mesataren më të lartë, për nivelin më të lartë të shkollimit është Antarktida.
 12. Në Jupiter bije shi në formë diamantësh.
 13. Një grimcë pluhuri është e madhe ndërmjet masës së një atomi dhe Tokës.
 14. Toka është e lëmuar por si një top bilardoje nëse do të kishin të njejtën madhësi.
 15. Franca vazhdonte të përdorte ekzekutimin me giotinë kur filmi i parë Star Wars doli në kinema.
 16. Në Australi do të gjobitesh me një shume 200$ nëse prek një tel korenti që shkakton vdekje të menjëhershme.
 17. Korea veriore dhe Finlanda ndahen vetëm nga nje shtet midis tyre.
 18. Floyd Maywether ishte sportisti më i paguar në vitin 2013 duke mundur sportistin e dytë më të paguar me shifren mbi 20 milion$. Gjatë vitit ai kishte 2 ndeshje dhe asnjë marrëveshje tjetër marketingu , gjë e cila tregon se Floyd merrte $87,500,000 për orë.
 19. Themeluesi i faqes lidhje.com (match.com), Gary Kremen, u nda nga e dashura e tij sepse ajo gjeti mashkullin e ëndrrave në faqen lidhje.com .
 20. Njeriu shkoi në fillim në Hëne perpara se të vendoste rrota tek valixhet e udhëtimit.
 21. Eshtë e mundur që përsonat që imitojnë personazhet në filmat vizatimorë , të humbin zërin.
 22. Nësë ndodhesh ne një dhomë me 23 veta , është një mundësi me 50% që 2 nga këta persona të kenë të njejtën datë ditëlindje.
 23. Nëse do të mund të palosje një letër në mes, 42 herë atëherë do të kishe mundësinë të arrije në Hënë.
 24. Pipat kanë vetëm një vrimë.
 25. Cakmaku është shpikur më përpara se shkrepsja.
 26. Nëse makina do te mund të udhëtonte vertikalisht, atëherë do të na duhej një orë kohë për të udhëtuar drejt hapsirës.
 27. Lopet kanë shoqe të ngushta dhe kur ato ndahen nga njëra-tjetra fillojnë të stresohen.
 28. Mamaja më e re në botë ka qenë një vajze 5 vjecare.
 29. Carli Caplin hyri në një konkurs, për ngjashmërinë më të madhe me Carli Caplin dhe ai humbi.
 30. Shpejtësia terminale e një maceje është jo-vdekjeprurëse.