Home / Rubrikë / Zëri i të rinjve / Të ardhmen tonë e krijojmë vetë apo ajo është e destinuar? | Nga Armela Dema

Të ardhmen tonë e krijojmë vetë apo ajo është e destinuar? | Nga Armela Dema

Pas karantinës besoj që secilit prej nesh i bluan koka mendime të ndryshme të lidhura me atë çka do na presë në vazhdim. Nuk besoj që ndonjëri prej jush ka mbetur pa thënë –“Po tani çfarë?”.

Distancimi social, venja e maskave dhe dorezave, mbajtja e një desifektanti, janë rregullat që janë vënë për në vazhdim. Por përse u vendosen këto rregulla? Kjo është një pyetje që e ka një përgjigje, por përgjigjia nuk dihet se nga erdhi.

Koronavirusi, virusi që kaploi të gjithë botën për një kohë të shkurtër, kjo është  përgjigjia. Ai i mori jetën shumë personave, vendosi krizën në çdo vend duke lënë miliona persona në të gjithë botën pa punë. Shkurt, ai paralizoi çdo gjë. Por si erdhi kjo kaq papritmas për njerzimin? Si ky virus mori nën kontroll çdo gjë që ka të bëje me ne? Ja pra këto janë disa pyetje që me sa duket do mbeten kështu, me pikpyetje .

Ajo çka ne si njerëz mund të bëjmë është që të kujdesemi për veten dhe për të afermit tanë. Dhe me sa duket, pas kësaj ngjarjeje po kuptohet që e ardhmja nuk është më në dorën tonë. Por ju mos jini pesimistë, por shijoni momentin sepse nuk i dihet se çfarë na është rezervuar për në vazhdim.

 

                                       Nga Armela Dema

Gjimnazi “Arif Halil Sulaj” Mamurras