Home / Rubrikë / Zëri i të rinjve / Koncepti ” Dashuri “

Koncepti ” Dashuri “

everyday-love-comics-illustrations-soppy-philippa-rice-151

Nga: Altedo Myteveli

      

 

Misioni i njeriut në këtë jetë është të jetojë, dashurojë (dhe të presë vdekjen). E dini cila është gjëja më e bukur në jetë? Fatkeqmirësisht është dashuria. Dashuria është të mos hequrit dorë asnjëherë, edhe kur bota shëmbet para syve të tu. Dashuria është një motiv i shpresës në të kundërt do të ishte një jetë boshe. Ajo është një gjendje pa mendje …; Kjo gjendje pa mendje ma ka bërë kokën lëmsh, jo vetëm kokën …; ndieja stomakun të më lëkundej si një varkë në det me dallgë, ndihesha I padobishëm, i verbër, i dashuruar me qënien e saj …Ajo si ngjante asnjërës qëkur e dashuroja unë.

(shpesh herë pyesja veten po ajo?)

Unë mundohem ti dua të tjerët por është e vështirë sepse shumica e njerëzve nuk janë mësuar me të mirën. Kështu meqë nuk dinë ta japin nuk dinë as ta marrin . Pikërisht kur ëmbëlsia zëvendëson pasionin do mësojmë se kemi dashuruar vërtetë. Madje edhe ndërmjet pëlqimit dhe dashurisë ka diferencë të madhe…

Nëse të pëlqen një lule e këput menjëherë, ndërsa kur e do e ujit dhe përkujdesesh për të gjithmonë… është njësoj si të duam dikë për virtytet e saj,  nuk është dicka e vecantë, por kur fillojmë ta duam për magësitë atëherë kjo është dashuri.. Ndërsa dashuria më e madhe që ekziston është të skarifikosh lumturinë tënde për lumturinë e një persoi që do. Nëse nuk të ka prekur kjo ndjenjë je duke ecur nëpër terr sepse… dashuria dhe dëshira janë dy gjëra të ndryshme jo gjithcka që duam mund ta dëshirojmë dhe jo gjithcka që dëshirojmë mund ta duam. Fundja të kesh vend në zemrën e dikujt do të thotë të mos jesh asnjeherë vetëm. Vetëtimthi mu kujtua dicka: Premtimi më i bukur që i bëmë njëri-tjetrit  ishte : -Do takohemi sërish nesër.

Ne u takuam dhe dashuri ishin sytë e saj kur më shihnin mua. Fundja cdo njeri është një libër nëse di ta lexosh, por ajo ishte romani më i bukur që kisha filluar të lexoja… Ndoshta kanë pasur të drejtë që e kanë vënë dashurinë nëpër libra …ajo nuk mund të jetojë askund tjetër.

Edhe libri më i bukur e ka të shkruar fjalën FUND  . . . Përjetësisht yti . . .Përjetësisht imja . . . Përjetësisht tanët..!

SHENIM: *dashuria është historia e jetës së një guraje dhe një episod në jetën e një mashkulli …!

 

Altedo Myteveli

20/09/2016