Home / Rubrikë / Zëri i të rinjve / I pasuri dhe i varfri | Nga Eriola Hysa

I pasuri dhe i varfri | Nga Eriola Hysa

Na rastis që në rrugë apo në internet të shohim gjëra të ndryshme. Një video në internet një ditë më preku shumë. Një femijë i varfër po merrte mbeturina në një kosh pranë një shtëpie madhështore. Fëmija i asaj shtëpie e pa, mbushi një shportë me mbeturina dhe vajti e ja coi. Fëmija i varfër e mori për t’u kthyer më pas me shporten plot lule.

 

Fëmija i pasur e pyet: -Unë t’a dhashë me mbeturina, ti pse ma solle me lule?

Fëmija i varfër i thotë: -“Njeriu jep ate qe ka në zemër!” Njerëzit e mirë gjithmonë vuajnë dhe luftojnë. Cfarë ndryshimi ka nëse je i varfër apo i pasur, para Zotit jemi të gjithë njëlloj. Në fund vetëm dhe do të marrim me vete. Provojeni një herë ta vendosni veten në vendin e tyre, si do të ndiheshit ju po t’u trajtonin në mënyrë të tillë. Kur na bëhet kjo pyetje të gjithë heshtim. Kur të mendojmë t’i bëjmë dicka dikujt si fillim të mendojmë se si do të ndiheshim në pastaj të veprojme.

Nga Eriola Hysa

Gjimnazi Lac