Home / Rubrikë / Heronjtë e së nesërmes | Nga Brisilda Nikolli

Heronjtë e së nesërmes | Nga Brisilda Nikolli

“Njeriu në jetë ruan dhe pasqyron dinjitetin, mendësinë dhe ndjesinë drejt ekzistences realiste. Kohe pas kohe ne nxjerrim ne pah moralitetin, identitetin tonë.
Trokitja në dyert e së ardhmes është domosdoshmëri për të ecur në pritshmëritë e gjithsecilit nga ne.
Njeriu duke qenë model I eksperiencës së tij, ka ditur t’u bëjë ballë vështirësive, me sfida ndërmjet të mirave dhe të këqijave.
Vlera jonë si njerëz është ajo që ne japim pêr shoqërinë. Realiteti jeton me kohën e për kohën e përzgjedhur në vendin e tij… Heronjtë e së nesërmes janë shqirtra të se përjetshmes që luftojnë më besimin e së tashmes, për një mëngjes ku dielli të shkëlqejë ndryshe…
Prandaj t’i jemi pranë njëri-tjetrit në çaste kur secili ka nevojë për këtë. Të bëhemi hero për një përson që e ka humbur besimin në vete. Te bëhemi shembull për të rinjtë.
“ Të jemi humanistë, shpirtmirë, ta duam njëri-tjetrin, ta ndihmojmë njeriun që kemi pranë”

 

Nga: Brisilda Nikolli