Home / Kurse dhe Trajnime / Trajnim. Fuqia e të mësuarit joformal, Portugali

Trajnim. Fuqia e të mësuarit joformal, Portugali

2689014_73_z

Datat: 5-10 Prill 2017

Afati i fundit për të aplikuar: 29 Janar 2017

Vendodhja: Janeiro de Cima- Fundao,Portugali

Kursi pranon vetëm 30 praktikantë nga të rinjtë Erasmus+ Programe Aktive ne këto vende:

 • Federata Ruse
 • Ballkani Perëndimor
 • Vende partnere në Lindje

 

Zhvillimin e impaktit të të mësuarit jo-formal, principet dhe metodat në krijimin e mundësive për të rinjtë si aktor të vërtetë në shoqëri (nga vendet lokale dhe në Europë).

Përshkrimi i kursit:

Një eksperiencë nga kultura Portugeze duke bashkëpunuar dhe duke krijuar partneritet me komunitetin e vendit.

 

Pse duhet të zgjidhni këtë kurs trajnimi?

 • Të stimuloni pjesmarrësit të ndjejnë dhe të reflektojnë për fuqinë e të mësuarit joformal duke eksperimentuar metoda të ndryshme të këtij lloj mësimi.
 • Të analizojnë rolin dhe të kuptojnë të mësuarin joformal në vende të ndryshme të Europës.
 • Të zbulojnë dhe të debatojnë për strategjitë e reja të të mësuarit joformal në Europë.
 • Të luftojnë rritjen e afrimitetit konsumues kundrejt të rinjve në lidhje me të mësuarin joformal.
 • Të zbulojnë kuptime, rolin dhe mënyrat komplementuese në llojin e të mësuarit (formal,joformal dhe informal)
 • Të konsiderojnë praktika rinore të të punuarit.
 • Të kuptojnë principet e ndërtimit të programeve ndërtuese ,të të mësuarit joformal.
 • Të marrin një eksperiencë nga kultura Portugeze duke rritur pjesmarrjen me trajnime në këtë komunitet.

 

Si do të bëhet ky kurs?

Për të pasur efekte reale, pjesëmarrësit përjetojnë një qasje inovative, duke përdorur një hyrje të plotë në ciklin e të mësuarit eksperimental: duke bërë,duke ndjerë duke reflektuar dhe duke transferuar…

Për të patur një impakt, ne do të na duhet të zhvillojmë më tepër sesa kurset e tjera të trajnimit. Pjesmarrësit janë të motivuar të ndërtojnë realisht procesin e tyre të trajnimit dhe të mësimit, suportuar nga nje program pedagogjik. Ne konsiderojmë  se janë rrethanat të cilat të ndihmojnë të kuptosh fuqinë e vërtetë të të punuarit joformal.

 

Procesi pedagogjik:

Një rrjedhë themelore gjatë trajnimit bazohet në:

– Përjetimi: parametrat e ndryshme arsimore, metoda të ndryshme jo formale të arsimit (dramë, lojë stimulimi, stërvitje …)

– Reflektimi: në metodat dhe ndikimet e tij, me fuqinë dhe kufizimet etë mësuarit joformal, në ndërtimin e një procesi pedagogjik …

– Transferimi: në realitetin e vet të pjesëmarrësve, me qëllim të përmirësimit mënyra për të punuar me të rinjtë.

-Të ndash me të tjerët: perceptime të ndryshme, situata aktuale dhe përvojat.

– Zhvillimi: kapaciteti I ndërtimit e pjesëmarrësve, duke përfshirë ato në procesin e vendimmarrjes së projektit projektim (pjesëmarrësit do të vendosin disa seanca që ata mendojnë se kanë nevojë të kenë), por edhe në zbatimin e programit (“Fuqia për njerëzit ‘ ).

Të marrësh një eksperiencë Portugeze, ne do të mundësojmë jetesën, të ushqyerin, të fjeturin dhe të punuarit në një qytezë rurale. Ky kurs trajnimi është I organizuar në një parteritet me të gjithë pjestarët e komunitetit. Bëhuni gati të bisedoni dhe të zbuloni… gjatë një jave  ju do të bëheni pjesë e këtij “habitati”.

Praktikanët duhet të jenë të paktën 18 vjec dhe të kenë njohuri të mira në Anglisht.

Programi është 4 ditë të plota, dita e ardhjes është 5 Prill 2017 dhe dita e largimit është 10 Prill 2017.

Kostot:

Ky projekt është i financuar nga programi  Erasmus+

I gjithë trajnimi do të mbulohet nga organizatat NAs OSE salto, përvec pagesës së hyrjes në këtë trajnim i cili ndryshon nga vendi në vend.

Nëse aplikoni nga një vend i cili nuk ben pjesë në vendet e Erasmus+ ju lutem na kontaktoni më parë.

Ju lutem kontaktoni Erasmus+ për rimbursimet dhe detajet e tjera në lidhje me shpenzimet që do të keni nëse vazhdoni trajnimin.

Informacioni për të dërguar NAs: ky aktivitet është ë mbuluar nga TCA 2016.

Aplikimi:

Telefono: +351

Shkarko paketën e informacionit: Kliko KETU 

Kontakt për më tepër informacione:

Carla Marques

E-Mail[email protected]

 

Informacion i detajuar: Shkarko formularin duke klikuar KETU