Home / Kurse dhe Trajnime / Trajnim EuroPeer në Finlandë

Trajnim EuroPeer në Finlandë

Datat: 2-7 mars 2018

Vendi:  Youth Centre Marttinen në Virrat, Finlandë

Afati i fundit për të aplikuar: 1 Shkurt 2018

Data e përzgjedhjes: 12 Shkurt 2018

Organizator: EDUFI (National Agency)

Gjuha: Anglisht

 

Çfarë janë Europeers?

Koncepti Europeer është themeluar nga zyra e Erasmus+ në Gjermani: Youth in Action Programme. Përgjatë viteve aktivitetet janë përhapur në shumë vende të tjera dhe sot Europeers përfshin një network ndërkombëtar global me fokus të rinjtë.

Europeers janë të rinj pjesëmarrës në programet e Erasmus+: Youth in Action Projects, Shërbimi Europian Vullnetar (EVS), shkëmbimet rinore, iniciativat rinore etj.

Europeers janë vullnetarë, ata fitojnë eksperienca dhe aftësi të ndryshme ndërpersonale, janë në kontakt me Programet e EU-së si dhe ndërtojnë lidhje nacionale dhe internacionale.

Kursi përfshin 25 pjesëmarrës nga Bullgaria, Republika Çeke, Estonia, Finlanda, Gjermania, Luksemburgu, Hollanda, Republika Sllovake, Sllovenia, Mbretëria e Bashkuar, Vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ky kurs trajnues është për të rinjtë të cilët kanë qenë pjesë e programit Erasmus+: Youth in Action.

Për cfarë shërben ky trajnim

Ky trajnim është një mundësi për të përfituar dije dhe aftësi të nevojshme për të qenë një Europeer. Nëpërmjet këtij trajnimi pjesëmarrësit do të ndajnë eksperiencat e tyre dhe do të frymezojnë të rinj të tjerë që të përfshihen ne programet europiane ndërkombëtare të mobilitetit.Trajnimi përfshin workshop-e ku do të trajtohen çështje si:

Çdo të thotë të jesh një Europeer

Informacione mbi mundësitë e programeve të mobilitetit ne Europë,

Si të zhvillosh dhe të përdorësh talente personale në aktivitetet Europeer.

Si të planifikosh, të përgatisësh dhe të zhvillosh aktivitete dhe evente lidhur me Europeer.

Kursi fillon në 2 mars 2018 (dita e mbërritjes) dhe mbaron më 7 mars 2017 (dita e nisjes). Gjithashtu, do t’ju jepet mundësia të zhvilloni aktivitetin tuaj të parë në kuadër të Europeer.

Pjesëmarrja në këtë trajnim është falas dhe financohet nga Erasmus+. Në fund do të pajiseni me çertifikatë nga Youthpass.

Kush mund të marrë pjesë:

Ju mund të merrni pjesë në këtë kurs nëse:

Keni qenë pjesë e Erasmus+: Youth in Action project.

Do të përkushtoheni në programe vullnetare pas këtij kursi.

Jeni i interesuar të ndani eksperiencën tuaj me qëllim inkurajimin e të rinjve të tjerë.

Përkushtoheni të ndiqni deri në fund trajnimin.

Jeni të paktën 18 vjeç.

Njohuritë tuaja të gjuhën angleze ju lejojnë të merrni pjesë në këtë kurs.

Si të aplikoni?

Për të aplikuar plotësoni formularin duke klikuar në “Apply now” në fillim të kësaj faqeje. Nëse po aplikoni për herë të parë, më parë duhet të regjistroheni.

Vendi:

Ky kurs organizohen në Youth Centre Marttinen në Minibashkinë e Virratit. Qendra Marttinen ndodhet në fshatin Finnish. Do të keni mundësi të shijoni saunat e fshatit Finnish si dhe të njiheni me historinë dhe traditat e tij. Vendi i nisjes dhe i mbërritjes është qyteti Tampere, 1,5 orë larg Helsinkit.

Kostot

Projekti është financuar nga Erasmus+:  Youth in Action Programme. Nëse përzgjidheni në këtë kurs, të gjitha shpenzimet do të mbulohen nga NAs ose SALTO RC, me përjashtim të një expert fee e cila varet nga thirrja si dhe nga shteti pjesëmarrës. Ju lutem kontaktoni Erasmus+: Youth in Action NA or SALTO RC  për detajet financiare dhe sit ë organizoheni më prenotimin e biletës si dhe me procedurat e rimbursimit të shpenzimeve.

Para aplikimit, ju lutem kontaktoni NA në vendin tuaj për të parë nëse është përfshirë në këtë projekt dhe nëse është pranuar t’i mbulohen kostot. Gjithashtu për të marrë informacion për fee pjesëmarrje dhe rregulla të tjera.

Person kontakti:

Hilma Ruokolainen

E-Mail: [email protected]

Telefon: +358 (0)295 338 505

 

Material për t’u shkarkuar

Apliko këtu!