Home / Kurse dhe Trajnime / Thirrje për pjesëmarrës | “Ekipi i të Rinjve të Ballkanit Perëndimor”

Thirrje për pjesëmarrës | “Ekipi i të Rinjve të Ballkanit Perëndimor”

Afati i fundit për të aplikuar: 10 Korrik 2020

Thirrje e hapur për: të rinj nga Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia.

Vendi: 14-19 Gusht 2020, Sarajevë, Bosnia dhe Hercegovina

Përshkrimi

Pas partneritetit të suksesshëm të vitit të kaluar, Festivali i Filmit në Sarajevë (SFF) dhe Zyra Rajonale e Bashkëpunimit Rinor (RYCO) në bashkëpunim me Forumin e Shërbimit të Paqes Civile – forumZFD dhe projekti i USAID-it PRO-Future po organizojnë një aktivitet të veçantë në kuadër të projektit në Sytë e Rinisë: EKIPI I TË RINJVE TË BALLKANIT që do të mbledhë të rinjtë nga Ballkani Perëndimor, për të marrë pjesë në  Festivalin e Filmit në Sarajevë dhe përmes syve të tyre të tregojnë historinë e dialogut ndërkulturor, bashkëpunimit të të rinjve, diversitetit dhe ndërtimit të paqes.

Si partner zyrtar i projektit Ballafaqimi me të kaluarën brenda SFF, RYCO dëshiron të ofrojë një mundësi për të rinjtë nga Ballkani Perëndimor, të vizitojnë Sarajevën, të takohen me bashkëmoshatarët e tyre, të zbulojnë, të shikojnë dhe të mësojnë për komunitetet e vendeve të tjera përmes filmave, diskutimeve por edhe përmes shëtitjes në Sarajevë në momentin e saj më të mirë.

Ekipi Rinor i Ballkanit Perëndimor do të marrë pjesë në projeksione filmi në kuadër të SFF-së Ballafaqimi me të kaluarën, në diskutime në panel me kineastët por gjithashtu do të ketë një mundësi për të krijuar përmbajtje të mediave sociale për të prezantuar përvojën dhe perceptimin e tyre për historinë, aktivizmin e të rinjve në festivalin e filmit në Sarajevë, dialogun dhe rrjetëzimin.

Për shkak të rrethanave të shkaktuara nga pandemia e COVID-19, është e rëndësishme të theksohet se të gjitha aktivitetet do të bëhen në përputhje me masat e propozuara kombëtare dhe në hapësirën e përgatitur dhe të siguruar plotësisht dhe të stafit që synojnë të garantojnë siguri të lartë dhe mbrojtje shëndetësore të pjesëmarrësve. Lexoni më shumë për politikën e SFF mbi COVID-19 këtu.

Duke patur parasysh që rregullat në lidhje me pandeminë nuk janë njësoj në të gjithë rajonin dhe se situata po përkeqësohet, organizatorët kanë të drejtën të rregullojnë programin, aktivitetet dhe numrin e pjesëmarrësve sipas situatës gjatë ditëve të festivalit. Disa pjesëmarrës mund mos të kenë mundësinë e pjesëmarrjes fizike, prandaj organizatorët do ti përfshijnë ata online. Shpenzimet e udhëtimit dhe siguracionit do të mbulohen nga organizatorët.

Pranueshmëria

30 pjesëmarrës do të formojnë Ekipin e të rinjve të Ballkanit Perëndimor  të cilët duhet të ndjekin këto kritere:

  • Të jenë banorë të Shqipërisë, Bosnje Hercegovinës, Kosovës, Malit të Zi, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë;
  • Të jenë nga mosha 18-30 vjeç;
  • Të motivuar të ndjekin të gjithë projektin dhe të kontribuojnë në punën në grup;
  • Të jenë të frymëzuar të marrin pjesë në axhendën e rënë dakord dhe të bëjnë një shkrim rreth experiences pasi të kthehen në vendin e tyre;
  • Të kenë mundësi të ndjekin programin “ Ballafaqim me të kaluarën” nga 14-19 gusht 2020;
  • Të mos kenë patur mundësi më pëerpara për të udhëtuar në një prej vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Për më shumë informacion rreth aplikimit kliko këtu.