Home / Njoftime dhe Aktivitete / Thirrje për Artikuj – Mesazhi im për Europën- EU Day 2018

Thirrje për Artikuj – Mesazhi im për Europën- EU Day 2018

Në vazhdimësi të aktiviteteve që po zhvillohen në kuadër të Ditës së Europës – 9 maj 2018, Lëvizja Europiane në Shqipëri (EMA) mbështetur nga European Movement International në kuadër të Europe for Citizens Programme i Bashkimit Europian, ka kënaqësinë të hapë thirrjen për Konkursin e Artikullit më të Mirë 2018: Mesazhi im për Europën

“Unë jam një i ri që jeton në Shqipëri,

Unë jam një studente shqiptare që po studion në një vend të Europës,

Unë jam një nxënëse në një shkollë të mesme në një fshat të Shqipërisë,

Unë jam një i ri shqiptar që kam lindur dhe jam rritur në një vend tjetër në Europë

Unë jam e zhgënjyer, unë jam optimist, unë jam pro-europiane, unë jam euro-skeptik,

Unë jam përfaqësues i një grupi të margjinalizuar në Shqipëri, unë jam nga një minoritet kombëtar, unë jam nga komuniteti LGBTI

Dhe unë kam… një Mesazh për Europën – mbi vendin tim –mundësitë dhe sfidat e tij, mbi aspiratat e mia, mbi vështirësitë që unë përballem çdo ditë, mbi të ardhmen që pres dhe të ardhmen që dua!”

Po ti, çfarë mesazhi ke për Europën? 

Ftojmë të gjithë të rinjtë e grupmoshës 16-30 vjeç, si studentë, nxënës, hulumtues, aktivistë, gazetarë e jo vetëm, të japin mesazhet e tyre për Europën, mendimet, kritikat, pasiguritë dhe aspiratat, apo edhe pritshmëritë që kanë për anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

Dërgoni Mesazhin tuaj për Europën brenda datës 22 prill në adresën e e-mailit: [email protected]

Për punimin e artikullit kini parasysh këto kritere:
• Artikulli duhet të ketë nga 500 deri në 2 000 fjalë;
• Artikulli nuk duhet të jetë një studim apo kërkim si detyrë kursi, disertacion, temë diplome etj.;
• Gjuha e përdorur duhet të jetë shqipja standarde;
• Duhet të citohen burimet e referuara, nëse ka;
• Artikulli duhet të dërgohet në formatin Word me emrin e Autorit/es dhe Titullin përkatës.

Artikujt më të mirë do të publikohen në portalin online informativ EuroSpeak në Rubrikën Dritare për të Rinjtë e do të shpërndahen në rrjetet tona sociale Facebook dhe Twitter.   Për të përzgjedhurit janë parashikuar disa çmime simbolike, ku do të realizohet dhe një ceremoni e shpërndarjes së tyre.