Home / Kurse dhe Trajnime / Thirrje për aplikime: Shkëmbim rinor në Japoni

Thirrje për aplikime: Shkëmbim rinor në Japoni

Thirrje për aplikime: Ballkani Perëndimor takon Japoninë – Një urë për të ardhmen.

Vendi: Japoni

Datat: 13-21 Nëntor 2019

Pranueshmëria: 15 të rinj të cilët vazhdojnë universitetin ose janë diplomuar

Mosha: 20 – 25 vjeç

Ballkani Perëndimor/ Japonia – Ministria e Punëve të Jashtme dhe Zyra Rajonale e Bashkëpunimit Rinor (RYCO), janë duke zbatuar për vitin e dytë shkëmbimin rinor  me temë “ Ballkani Perëndimor takon Japoninë: Një urë në të ardhmen”. Pjesëmarrësit duhet te jenë nga Shqipëria, Bosnje Hercegovina, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Serbia, për të aplikuar për këtë mundësi fantastike e cila ndikon në rritjen personale dhe profesionale të pjesëmarrësve.

Programi synon të njoh pjesëmarrësit  mbi politikën e Japonisë, të rrisë njohuritë dhe promovojë të kuptuarit e përbashkët përmes shkëmbimeve kulturore dhe intelektuale, si dhe të ndërtojë një bazë për të ardhmen miqësore midis Japoninë dhe Ballkanit Perëndimor. Pjesëmarrësit parashikohen të qendrojnë rreth një javë në Japoni dhe do të diskutojnë mbi tema aktuale, do të ndajnë eksperiencat me të rinjtë nga Japonia, do të zhvillojnë aftësitë ndërkulturore, si dhe do të vizitojnë dhe eksplorojnë kulturën Japoneze.

Kriteret e aplikantit:

  • Të jetë duke vazhduar studimet ose të jetë diplomuar;
  • Te jetë nga mosha 20 deri në 25 vjec;
  • Të jetojë në një nga 6 vendet e Ballkanit Perëndimor dhe të ketë pasaportë të lëshuar nga këto vende;
  • Të kenë njohuri shumë të mire të gjuhës angleze;
  • Të mos kenë marrë pjesë në programe të tjera nga Shteti i Japonisë ;
  • Të mos kenë jetuar në Japoni më përpara;
  • Të respektojnë frymën e bashkëpunimit në Vendet e Ballkanit Perëndimor;
  • Të kenë pasaportë të vlefshme.

Përveç kritereve të mësipërme, është e dëshirueshme që aplikantët të kenë interes për Japoninë ose të kenë marrë pjesë në studime ose aktivitete që përfshijnë Japoninë.

Informacion i rëndësishëm: Pjesëmarrësit nga Shqipëria, Bosnje Hercegovina, Kosova dhe Mali i Zi, duhet të aplikojnë për vizë në mënyrë që të bëhen pjesë e programit. Organizatorët do të njoftojnë pjesëmarrësit e përzgjedhur pasi të jenë përcaktuar.

Shpenzimet:

Udhëtimi me avion klasë ekonomike, siguracioni i udhëtimit, akomodimi dhe transporti në Japon, si dhe ushqimi gjatë aktivitetit në Japoni janë të mbuluara nga Ministria e Punëve të Jashtme e Japonisë.  ( Pjesëmarrësit duhet të mbulojnë vetë shpenzimet e bagazheve në rast se i kanë kaluar ato, si dhe transportin lokal në vendin e tyre).

Lexo programin e plotë duke klikuar Këtu :

Lexo më shumë për thirrjen e vitit të kaluar

Apliko këtu!