Home / Njoftime dhe Aktivitete / Takime me Bashkinë e Rrethit Kurbin | Youth for Change

Takime me Bashkinë e Rrethit Kurbin | Youth for Change

Në zbatim të projektit YOUth FOR CHANGE, financuar nga LëvizAlbania, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC, Qendra Youth Act zhvilloi takimet 2- palëshe me përfaqësues të Bashkisë së Rrethit Kurbin. Gjatë takimit të parë me stafin e qeverisjes vendore të rrethit të Kurbinit u vendos komunikimi Staf Bashkiak – Këshill Rinor si dhe njohja nga ana e stafit të bashkisë me misionin dhe vizionin e Këshillit Rinor. Gjithashtu edhe përfaqësuesit e bashkisë prezantuan disa nga strategjitë rinore që ndjek bashkia e Kurbinit.
Për takimin e dytë, në të cilën ishte e ftuar znj. Fatbardha Pojani, Drejtoreshë e Rinisë në Bashkinë Kurbin, nxënësit kishin përgatitur një sërë pyetjesh mbi probleme të dala nga anketimi e probleme të tjera që i shqetësojnë. Përveçse morën përgjigje nga përfaqësuesja, për ta ishte hera e parë që komunikonin drejtpërdrejt me një anëtar të qeverisjes vendore. Takimi zgjati rreth 90 minuta dhe nxënësit kërkuan edhe takime të tjera të cilat do të mbahen në muajin tetor 2020. Gjithashtu nga përfaqësuesja e bashkisë u kërkua edhe një listë e familjeve që janë prekur nga
tërmeti i 26 nëntorit me qëllim pajisjen me ndihma që planifikon edhe vetë projekti. Takimet me përfaqësues të qeverisjes vendore të Bashkisë Kurbin shërbejnë si fillesa të angazhimeve të mëtejshme në vendimmarrje dhe të aktivizimit rinor të këtij komuniteti.