Study in USA

Të ardhmen tonë e krijojmë vetë apo ajo është e destinuar? | Nga Armela Dema

Pas karantinës besoj që secilit prej nesh i bluan koka mendime të ndryshme të lidhura me atë çka do na presë në vazhdim. Nuk besoj që ndonjëri prej jush ka mbetur pa thënë –“Po tani çfarë?”. Distancimi social, venja e maskave dhe dorezave, mbajtja e një desifektanti, janë rregullat që …

Lexo më shumë

I pasuri dhe i varfri | Nga Eriola Hysa

Na rastis që në rrugë apo në internet të shohim gjëra të ndryshme. Një video në internet një ditë më preku shumë. Një femijë i varfër po merrte mbeturina në një kosh pranë një shtëpie madhështore. Fëmija i asaj shtëpie e pa, mbushi një shportë me mbeturina dhe vajti e ja …

Lexo më shumë

Të ardhmen e kemi në dorë vetë, apo të tjerët? | Nga Anita Leka

Personalisht kur mendoj për të ardhmen marr frymë thellë dhe nuk arrij në asnjë konkluzion, çdo gjë e së ardhmes më shfaqet e paqartë. Frika, ankthi dhe dëshira për të arritur diçka më bën një lëmsh në grykë, i cili më pengon në frymarrje. E gjithë e ardhmja mbase është në …

Lexo më shumë

Shqipëria ime | Nga Anxhela Nelaj

Nuk është e drejtë të flasësh për një vend si Shqipëria duke u bazuar në gjërat që kanë ndodhur së fundmi. Nuk mund t’a gjykosh një histori të lavdishme, të shkruar ndër vite duke lexuar vetëm një kapitull. Të flasësh për Shqipërinë është më shumë sesa të tregosh thjesht një …

Lexo më shumë

Finlanda, qeverisja që unë do doja | Nga Marjana Koçeku

Pas luftës së dytë botërore shumë liderë u përpoqën të krijonin vende të lira ku ekonomia të funksiononte lirshëm, tregu të vetërregullohej dhe shtetet të kishin marredhenie të mira ndërmjet tyre. Shumë tentativa dështuan pasi totalitarizmi dhe autoritarizmi gllabëruan shumë shtete duke përfshirë këtu dhe Shqipërinë. Ndërkohë që vendi ynë …

Lexo më shumë

Vjedhja e femijërisë së një vajze të pafajshme | Nga Romina Imeri

Gjithmonë e kam ditur se kjo botë ka dy fytyra. Ka dy anë krejt të kundërta me njëra tjetrën. Ka anën e mirë dhe atë anën djallëzore. Jam rritur me këtë ide por kurrë nuk kam menduar deri ku mund të arrijë mizoria e njerëzve. E këtë mu desh ta …

Lexo më shumë

“Sfidat e Shekullit të Ri” | Kujtim Veseli

Kush do ta mendonte që pas zhvillimit të hovshëm të kohës, kulturës dhe njërëzimit, do të arrinim të përjetonim situatën në të cilën të gjithë jemi të përfshirë, “ne Luftën e Tretë Botërore”.  Kjo mund të cilësohet madje edhe më e vështira, sepse askush nga ne nuk është i aftë …

Lexo më shumë

Dhuroni sa më shumë dashuri, kjo është forca që mund vetë forcën | Nga Anisa Malliku

  Ndonjëherë  na kalojnë ditët pa u ndalur të mendojmë se sa e bukur mund të jetë jeta, dhe janë pikërisht këto ditë sfiduese për botën ku ne e gjetëm këtë kuptim çdo moment  në gjithçka. Ndonjëherë na duhet një “trokitje” e lehtë dhe e papritur në derën e mendjes …

Lexo më shumë

Thonë se një buzëqeshje e ëmbël reflekton jetën tuaj.

Përveç estetikës kujdesi oral ndikon edhe në shëndetin tuaj të përgjithshëm, ndaj kujdesi i dhëmbëve është shumë i rëndësishëm. Të gjithë sot duan një buzëqeshje “hollywood-iane” , dhëmbë të bardhë. Zbardhimi i dhëmbëve sot është një nga procedurat më të kërkuara dhe më të njohura për arsye estetike. Një proçedurë …

Lexo më shumë

Duaje dhe çmoje veten dhe jetën! Nga Juela Pjetergjokaj

Kjo periudhë e pandemisë na ka bërë të reflektojmë më shumë mbi  jetën tonë e cila preket në mënyrë direkte. Na ka bërë të kuptojmë se të gjithë jemi të cënueshëm, askush nuk është aq i sigurt sa mendonte dhe na ka bërë të besojmë se ndonjë here e vetmja …

Lexo më shumë