Home / Pyetje

Pyetje

Ndihmë: Pyetje dhe përgjigje

Kush mund të aplikojë për Kartën Rinore Evropiane?

Çdokush nga mosha 14 – 30 vjeç. Pasi të jeni 31, ju nuk mundeni të përdorni më Kartën Rinore Evropiane.

Sa kohë është e vlefshme Karta Rinore Evropiane?

Karta Rinore Evropiane është e vlefshme për një vitë. Pastaj mund ta rinovoni perseri.

Si mundem të pajisem me Kartën Rinore Evropiane?

A mundem të aplikoj për Kartën Rinore Evropiane online?

Po. Ju mund të aplikoni për Kartën Rinore Evropiane online tek adresa e webit, www.kartarinore.al , duke plotesuar formen qe do gjeni tek seksionin “APLIKO PER KARTEN RINORE

A mund të aplikoj për Kartën Rinore Evropiane në për mjet telefoni?

Jo. Ju mund te aplikoni online, ose duhet te vini tek zyrat tone qe ndodhen ne Tirane.

Çfarë duhet për të aplikuar për Kartën Rinore Evropiane?

Nese jeni te moshes 12 deri 30 vjec, juve duhet te keni nje passaport ose karten identitetit qe te konfirmoj qe jeni brenda kesaj grup moshes.

Kure te paraqiteni pran zyrat tona, juve duhet te keni me vete:

  • Passaporten ose karten Identitetit.
  • Nje foto ne format passaporte

Sa kushton Karta RInore Evropiane?

Karta Rinore Evropiane kushton 5 euro ose 700 leke dhe eshte e vlefhsme per nje (1) vite.

Eshte Karta Rinore Evropiane nje mjet ientifikimi?

Jo. Ne Shqiperi nuk mundesh te perdoresh Karten Rinore Evropiane si karte identiteti qe te vertetosh moshen.

Karta Rinore Evropiane perdoret per zbritje tek bizneset qe ofrojn ulje per kartembajtesit ne Shqiperi dhe ne shtetet e tjera te Evropes.