Home / Njoftime dhe Aktivitete / Kuriozitete të ndryshme.

Kuriozitete të ndryshme.

 1. 52 letrat e bixhozit përfaqësojnë 52 javët e vitit, ndërsa 4 lulet e ndryshme përfaqësojnë 4 stinët.
 2. Pinguinet kanë një organ të vecantë poshtë syve , I cili kthen ujin e kripur në ujë të freskët.
 3. Ujëvara e Niagarës ngriu e gjitha në vitin 1911.
 4. Emri më i përdor në botë është Muhamed.
 5. Xhirafat nuk mund të kolliten.
 6. Zhurma e një rosaku “quack” , nuk bënë jehonë dhe askush nuk e di pse.
 7. Ngjyra blu e syve është një Përpara se ky mutacion të shfaqej të gjithë njerëzit kishin sy ngjyrë kafe.
 8. Në cdo kontinent ndodhet një vend me emrin Romë.
 9. Bufat janë të vetmit zogj që mund të shohin ngjyrën blu.
 10. Bebet lindin pa kupat e gjurit.
 11. Nëse kërkon në Google “ do a barrel roll” e gjithë faqja do të rrotullohet.
 12. Etiopia ka 13 muaj dhe është akoma në vitin 2005. Gjithashtu në këtë vend viti i ri festohet në 11 Shtator.
 13. Filmi “Mbreti Luan” është tragjedia e Hamletit por me luanë.
 14. 1 milion sekonda janë 11 ditë dhe 1 bilion sekonda janë 31 vite.
 15. Dhëmbët mund të kafshojnë lehtësisht gishtat njësoj sikur do të kafshojë një karrotë por truri bënë që të ndalosh këtë veprim.
 16. Kandilat e detit dhe karavidhet janë të pavdekshme, ato nuk plaken e vetmja mënyrë që ato mund të vriten është nëse janë pre e ndonjë grabitqari.
 17. Pula mund të shohi lindjen e diellit 45 minuta para njeriut.
 18. Nëse lentja e kamerës është rrethore ,atëhere pse foto del në formë katrore?!
 19. Peshkaqenet nuk sëmuren asnjëherë ata janë imunë ndaj cdo sëmundje që egziston.
 20. Shkronjat p ,q , b, d, ndryshojnë vetëm nga këndi që i shikon.