Home / Njoftime dhe Aktivitete / Konkursi i Fotos për Integritetin e Ujit

Konkursi i Fotos për Integritetin e Ujit

Water-Integrity-Network-Photo-Competition

 

Afati i  fundit për të aplikuar: 31 Janar 2017

E Hapur për : Fotografë nga e gjithë bota

Cmimi për fituesin: Kupon prej 1000 $ për pajisje në lidhje me fotografinë.

 

Përshkrim i shkurtër:

 

Si mundet korrupsioni dhe praktikimi i gabuar të ndikojë tek uji dhe te menaxhimi I ujrave të zeza?  Cfarë do të thotë integritet, për sa I përket menzhimit të ujrave të zeza? Si mundet ta vizualizojmë?

Fotot e juaja ,kanë forcën të reflektojnë se si  rritja e integritetit për cështjen e ujit mund të ndryshojnë sektorin e ujit dhe të zhvillojnë jetën e shumë familjeve.

Një juri specialistësh të medias dhe ujit do të zgjedhin foton fituese, duke mbajtur parasysh këto kualitete:

 • Balancë: Foto do të kap interesin e shikuesve dhe do të tregojë një fokus në përputhje me temën.
 • Mesazhi: Foto duhet të tregojë qartë temën e cila ka lidhje me akte pozitive për integritetin e ujit ose impaktin negativ të korrupsionit(ekskluzive e titullit)
 • Kualiteti Aestetik: Foto tregon një fokus të qartë të subjektit.
 • Titulli: Titulli shpjegon rrethanat në të cillën fotoja është kapur ose lidhja e tij me cështjen e integritetit të ujit. Gjatë sesionit të fundit do të ruhet emri I fotografëve I fshehtë (anonimati).

 

Kushtet e pranueshmërisë:

Fotot do të shënohen dhe do të përzgjidhen nga organizata ËIN, në bazë të këtyre kritereve:

 • Dergimi I fotove do të bëhet në këto formate (JPEG/GIF/BMP) përpara afatit të fundit
 • Dërgoni formularin e Termave dhe kondicioneve të firmosur
 • Përfshini një titull koherent
 • Rëndësi tematike
 • Kualitet Teknik I Fotos (Resolucion, balancë ngjyrash, focus I butë ose I theksuar)

Cmimi :

Juria e specialistëve të medias dhe ujit do të përzgjedhin foton fituese dhe do të dhurojnë cmimin prej 1000$ në fomë kuponi për vendin e parë.

Fituesit  do të shpallen në Ditën Ndërkombëtare të Ujit, 22 Mars 2017 dhe fotot e përzgjedhura do të shpallen në faqene internetit të WIN http://www.waterintegritynetwork.net/

Si të aplikosh ?  

 Për kompeticionin vjetor të organizatës WIN, ndani vizionin tuaj!

Dërgoni më shumë se dy foto  duke treguar impaktin e korrupsionit dhe/ose integritetit në punën e menazhimit të ujrave të zeza.

Ju do t’iu kërkohet të dërgoni këto dokumenta:

 1. Emri Juaj
 2. Emaili Juaj
 3. Ngarko Termat e Kompeticionit
 4. Ngarko Titullin e Fotos
 5. Ngarko Foton
 6. Ngarko Foton e dytë (opsionale)

Për më tepër informacione vizitoni faqen http://www.waterintegritynetwork.net/2016/10/31/photo-competition/