Home / Rubrikë (Faqe 5)

Rubrikë

Bota memece ska fantazi …

Nga Alketa Hoda Rinia shqiptare është e gatshme për të zgjidhur problemet ekzistencialiste  të kohës bashkohore dhe të jetës së tyre. Edhe pse kanë kaluar pothuajse  dy dekada e gjysmë nga koha, ende trazirat e së kaluarës kanë lënë gjurmë mbi fatin tonë. Sot gjenden “mbetje “ të diktaturës të cilat nuk janë të vjetëruara, por …

Lexo më shumë

Të rinj të cilët kanë ndryshuar botën.

  Të rinjtë e sotëm marrin shumë kritika duke u konsideruar si dembel, të papërqëndruar dhe që marrin vendime të pamenduara mirë. Sigurisht ka adoleshentë të tillë, por gjithashtu ka dhe të rritur të cilët mund të sillen kështu. Më poshtë do ju sjellim disa të rinj të cilët kanë …

Lexo më shumë

NË LONDËR MUND TË SHKOSH NË PALESTËR PËR TË FJETUR

  Nuk është shaka por në Britaninë e Madhe hapet palestra për të fjetur: “Kursi i gjumit të pasdrekes”. Kursi quhet pikërisht  “napping” (dremitje) dhe është i hapur për këdo. Salla e veglave ka krevatë me dyshekë të butë, jastëk  dhe mbulesa ku klientët mund të qetësohen për 45 minuta …

Lexo më shumë

Kodi i veshjes në zyrë

  Është vënë rë se shpesh, me ose pa dashje gabojmë mënyrën e veshjes dhe bëhemi shkelës të ashtuquajturës dress code të cilës duhet t’i përmbahemi në ambjentet e zyrës dhe ambjentin e punës. Në një intervistë me drejtorë të zyrave të burimeve njerëzore, në disa prej kompanive më të …

Lexo më shumë