Home / Rubrikë (Faqe 3)

Rubrikë

Shqipëria ime | Nga Anxhela Nelaj

Nuk është e drejtë të flasësh për një vend si Shqipëria duke u bazuar në gjërat që kanë ndodhur së fundmi. Nuk mund t’a gjykosh një histori të lavdishme, të shkruar ndër vite duke lexuar vetëm një kapitull. Të flasësh për Shqipërinë është më shumë sesa të tregosh thjesht një …

Lexo më shumë

Finlanda, qeverisja që unë do doja | Nga Marjana Koçeku

Pas luftës së dytë botërore shumë liderë u përpoqën të krijonin vende të lira ku ekonomia të funksiononte lirshëm, tregu të vetërregullohej dhe shtetet të kishin marredhenie të mira ndërmjet tyre. Shumë tentativa dështuan pasi totalitarizmi dhe autoritarizmi gllabëruan shumë shtete duke përfshirë këtu dhe Shqipërinë. Ndërkohë që vendi ynë …

Lexo më shumë

“Sfidat e Shekullit të Ri” | Kujtim Veseli

Kush do ta mendonte që pas zhvillimit të hovshëm të kohës, kulturës dhe njërëzimit, do të arrinim të përjetonim situatën në të cilën të gjithë jemi të përfshirë, “ne Luftën e Tretë Botërore”.  Kjo mund të cilësohet madje edhe më e vështira, sepse askush nga ne nuk është i aftë …

Lexo më shumë