Home / Rubrikë

Rubrikë

Thonë se një buzëqeshje e ëmbël reflekton jetën tuaj.

Përveç estetikës kujdesi oral ndikon edhe në shëndetin tuaj të përgjithshëm, ndaj kujdesi i dhëmbëve është shumë i rëndësishëm. Të gjithë sot duan një buzëqeshje “hollywood-iane” , dhëmbë të bardhë. Zbardhimi i dhëmbëve sot është një nga procedurat më të kërkuara dhe më të njohura për arsye estetike. Një proçedurë …

Lexo më shumë

Reflektim COVID 19 nga Julian Sopaj

Unë po kaloja nëpër një libër kur gumëzhitja e qetësisë së kafes u ndërpre nga pingëllimi i vazhdueshëm i celularëve. Të gjithë i kishim marrë lajmet: Qeveria kishte pezulluar të gjitha institucionet arsimore për dy javë. Unë pyesja me zë të lartë: <<A u dha fund universi >>??  Dy javë …

Lexo më shumë

Bota memece ska fantazi …

Nga Alketa Hoda Rinia shqiptare është e gatshme për të zgjidhur problemet ekzistencialiste  të kohës bashkohore dhe të jetës së tyre. Edhe pse kanë kaluar pothuajse  dy dekada e gjysmë nga koha, ende trazirat e së kaluarës kanë lënë gjurmë mbi fatin tonë. Sot gjenden “mbetje “ të diktaturës të cilat nuk janë të vjetëruara, por …

Lexo më shumë

Të rinj të cilët kanë ndryshuar botën.

  Të rinjtë e sotëm marrin shumë kritika duke u konsideruar si dembel, të papërqëndruar dhe që marrin vendime të pamenduara mirë. Sigurisht ka adoleshentë të tillë, por gjithashtu ka dhe të rritur të cilët mund të sillen kështu. Më poshtë do ju sjellim disa të rinj të cilët kanë …

Lexo më shumë

NË LONDËR MUND TË SHKOSH NË PALESTËR PËR TË FJETUR

  Nuk është shaka por në Britaninë e Madhe hapet palestra për të fjetur: “Kursi i gjumit të pasdrekes”. Kursi quhet pikërisht  “napping” (dremitje) dhe është i hapur për këdo. Salla e veglave ka krevatë me dyshekë të butë, jastëk  dhe mbulesa ku klientët mund të qetësohen për 45 minuta …

Lexo më shumë

Kodi i veshjes në zyrë

  Është vënë rë se shpesh, me ose pa dashje gabojmë mënyrën e veshjes dhe bëhemi shkelës të ashtuquajturës dress code të cilës duhet t’i përmbahemi në ambjentet e zyrës dhe ambjentin e punës. Në një intervistë me drejtorë të zyrave të burimeve njerëzore, në disa prej kompanive më të …

Lexo më shumë

Dua (çdo ditë e) më shumë Shqipërinë…

Nga Suada Daci Me siguri keni dëgjuar të flitet këto ditë për “South Outdoor Festival”. Festivali i natyrës dhe aventurës u mbajt për tri ditë në jug të vendit, ekzaktësisht në fshatin Pilur, 10 kilometra nga Himara. Gjatë këtij harku kohor, rreth 1500 njerëz nga Tirana, por edhe turistë të …

Lexo më shumë

Fuqia e rinisë në vendimmarrje

 Nga Renato Shkulaku Shqipëria, edhe  pse është  një  vend  i vogël, mbart vlera të mëdha historike, kulturore apo edhe pasuri nën dhe mbi tokësore, të cilat në menaxhimin e duhur, mund të përmirësojnë ndjeshëm cilësinë e jetës. Por fatkeqësisht, edhe pse e bekuar me këto pasuri,ajo ka qenë dhe mbetet …

Lexo më shumë