Home / Njoftime dhe Evente (Faqe 5)

Njoftime dhe Evente

Fillon ndërtimin i “Social Qendër Komunitare”

Filluan punimet për ndërtimin e “Social Qendër Komunitare”,projekt në bashkëpunim me Bashkinë Roskovec dhe Youth Act Center dhe me financim të IADSA. Me shtimin e popullsisë dhe sidomos grupmoshave të reja, kërkesat dhe nevojat e tyre janë në rritje. Prandaj ky projekt po mundëson ndërtimin e kësaj qendre, qëllimi i …

Lexo më shumë

TET, programi më i madh në Shqipëri për sipërmarrjen te gjimnazistët

Sipërmarrësit e së Nesërmes: TET, programi më i madh në Shqipëri për sipërmarrjen te gjimnazistët, po vjen në Tiranë! Çfarë është TET? TET (Tomorrow’s Entrepreneurs Tirana) është një program 23 javor për të përfshirë gjimnazistët në të mësuarit praktik duke vizituar biznese vendase në Tiranë. TET financohet nga kontributi i investuesve lokalë dhe …

Lexo më shumë

Konferencë: “E ardhmja është tani” | Berlin

Takim i hapur i të rinjve në Evropë: E ardhmja është tani! Datat: 7-8 Dhjetor 2017 Vendi:  Berlin, Gjermani Eventi final i projektit ” Mjetet dhe këshillat për pjesëmarrjen e rinisë në anën dixhitale në të gjithë Evropën.” Duke sjellë sektorin publik, jo – fitimprures dhe privat ,do të ndërtohen …

Lexo më shumë

Programi Kombëtar i Praktikave te Punës

Afati i aplikimit është më 28 Korrik 2017. Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, shpall thirrjen e tretë për Programin Kombëtar të Praktikave të Punës në Administratën Shtetërore dhe Institucionet e tjera Publike. Në këtë program ftohen të aplikojnë të të rinj profesionistë nga mosha 21 deri 26 vjeç, nga Shqipëria dhe Diaspora, …

Lexo më shumë

Kurs Turqisht Falas!

Doni të mësoni turqisht,  por jo vetëm??? Tashmë vullnetarë tanë turq (EVS)  janë këtu për ju… Jo vetëm mësim por edhe argëtim 🙂  Informacion mbi kursin: Kursi do të zhvillohet çdo të Enjte, ora 10:00 në ambjentet e Universitetit “Marin Barleti”, tek diga e liqenit. Duke qënë se vullnetaret tanë janë nga …

Lexo më shumë

Rrëfimi

John Grisham Rrëfimi Roman Përktheu: Elona Mistrovica Nr. faqe: 532 ISBN 978-99943-0-493-6 Çmimi: 1200 lekë Një njeri i pafajshëm është duke u ekzekutuar. Vetëm fajtori mund ta shpëtojë. Për çdo njeri të pafajshëm të burgosur, ekziston një fajtor i lirë. Ai nuk e kupton se si policët dhe prokurorët kanë …

Lexo më shumë

Deri në 50% zbritje akomodimi për studentët

  Një ndër bashkëpunimet më të suksesshme të EYCA, ( Kartës Rinore ) është me platformën online Uniplaces. Tani është periudha ku shumë student janë në kërkim për të gjetur akomodimin për simestrin e ardhshëm në shtete të ndryshme, dhe Uniplaces i vjen në ndihmë pikërisht studentëve. Deri në datën …

Lexo më shumë

Ftesë për pjesëmarrje / “It’s her choice”

“It’s her choice” është një event i ideuar dhe organizuar nga AIESEC, në bashkëpunim me UNFPA dhe rrjetin e organizatave Youth Voice. Eventi, si pjesë e World Population Day, sjell në vëmendje rëndësinë e planifikimit familjar dhe mbrojtjes në marrëdhëniet seksuale, duke synuar të informojë publikun mbi këtë cështje. Fokusi …

Lexo më shumë

Jo gjithë dritën mund ta shohim

Autor: Anthony Doerr Gjinia: Roman Viti i botimit: 2017 Përktheu: Margarita Sulaj Skënderi Nr. faqe: 608 ISBN: 978-9928-176-24-0 Çmimi: 1400Lekë Mari Lora jeton me të atin në Paris, jo larg Muzeut të Historisë së Natyrës, ku ai punon si mjeshtër bravandreqës . Në moshën gjashtë vjeçe, ajo humbet shikimin, ndaj …

Lexo më shumë