Home / Kuriozitete

Kuriozitete

Kuriozitete të ndryshme.

52 letrat e bixhozit përfaqësojnë 52 javët e vitit, ndërsa 4 lulet e ndryshme përfaqësojnë 4 stinët. Pinguinet kanë një organ të vecantë poshtë syve , I cili kthen ujin e kripur në ujë të freskët. Ujëvara e Niagarës ngriu e gjitha në vitin 1911. Emri më i përdor në …

Lexo më shumë

30 Fakte që do t’iu habisin por janë të vërteta!

  Arabia Saudite importon gamile nga Australia. Shteti më afër Afrikës quhet Mane. Kur bënë një transplant veshke, zakonisht doktorët nuk e heqin veshkën që nuk punon nga trupi, ata vendosin veshkën e trete në pelvis. Mamuthet ekzistonin kur Piramidat e Egjiptit ishin duke u ndërtuar. Që nga koha kur …

Lexo më shumë

10 arsye të shkëlqyera për tu bërë vullnetar

Është vullnetarizmit në listën tuaj për këtë vit?  Ja ku keni 10 arsye të shkëlqyera për vullnetarët e vitit 2017.   TË BËN MIRË PËR SHËNDETIN Këtë nuk e themi ne, por e thotë një studim. Studiuesit kanë zbuluar se kur  ndaloni së menduari rreth problemeve tuaja dhe përqëndroheni te dikush …

Lexo më shumë

10 Kuriozitete mbi gënjeshtrën

Njerëzit thonë gënjeshtrën e tyre të parë në moshën 2-vjeçare. Të mësosh si të gënjesh është një nga ngjarjet kryesore në jetë, njëlloj si hedhja e hapave të parë. Gënjështra të bën më inteligjent. Shkencëtarët thonë se gënjeshtarët kanë lëndë trunore më të fortë në koren paraballore. Kjo, sepse ata …

Lexo më shumë